Trodnevna proslava

Sadnjom cvijeća i svečanom večerom, obilježeno 50 godina prijateljstva društva iz Donje Stubice i njemačkog Weiskirchena

Objavljeno: 11.05.2016. Jelena Jazbec

Društvo Donja Stubica – Weiskirchen proslavilo je 50. obljetnicu prijateljstva s njemačkom Udrugom Turngemenide 1886 Weiskirchen – Freundeskreis TGW – Donja Stubica. Radi se o jednom od najduljih međunarodnih prijateljstava u Hrvatskoj, a zahvaljujući dobroj suradnji društava, potpisana je i Povelja o partnerstvu između grada Donja Stubica i njemačkog grada Rodgaua, čiji je Weiskirchen sastavni dio.

Fontana prijateljstva

Tijekom proteklih 50 godina, brojni su Stubičani boravili kod prijatelja u Njemačkoj i obratno, održani su sportski susreti, sađena stabla prijateljstva, a u suradnji društava sagrađena je i Fontana prijateljstva u centru Donje Stubice. Tijekom trodnevnog slavljeničkog programa, članovi udruga su posjetili Hrvatski vrt perunika i posadili perunike prijateljstva na novoj Stazi prijatelja, a na svečanoj večeri održanoj u Termama Jezerčica, izmijenili su prigodne poklone i zahvalnice.

Uvaženi gosti

Proslavi je prisustvovao i zagorski župan Željko Kolar, koji je podsjetio na pomoć koje je Društvo iz Weiskirchena pružilo Donjoj Stubici, poručivši da je to samo jedan od pokazatelja iskrenog prijateljstva. Uz Kolara, svečanosti je nazočio i izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Mate Granić, izaslanik gradonačelnika Zagreba Dragutin Žiljak i gradonačelnik Donje Stubice Juraj Srebačić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba