Akcija zagorske policije

Zbog služenja alkohola maloljetnicima, kažnjeno šest ugostiteljskih objekata

Objavljeno: 10.05.2016. mladenmandic

Zagorska policija u suradnji s inspekcijom Ministarstva turizma i djelatnicima Carinske uprave Krapina, provela je ciljane aktivnosti vezane uz zabranu noćnih izlazaka osobama mlađim od 16 godina, te zabranu usluživanja, odnosno dopuštanja konzumiranja alkoholnih pića, drugih pića ili napitaka koji sadržavaju alkohol u ugostiteljskim objektima i davanja alkoholnih pića maloljetnicima ispod 18 godina.

Duhanski proizvodi

Proveli su i aktivnosti vezane uz zabranu prodaje duhanskih proizvoda osobama mlađim od 18 godina, zabranu prodaje alkoholnih pića i drugih pića koja sadrže alkohol kao i zabranu upravljanja vozilom mladog vozača ako u organizmu ima opojnih droga ili alkohola, te suzbijanje zlouporabe opojnih droga. Tijekom travnja, u šest ugostiteljskih objekata zatečeni su maloljetnici koji su konzumirali alkohol ili napitke koji sadrže alkohol, a koji im je u tim objektima uslužen, te su zbog počinjenog prekršaja vlasnicima ugostiteljskih objekata naplaćene novčane kazne od strane turističke inspekcije, kao i policijskih službenika.

Rizično ponašanje

Isto tako, zatečeno je i devet maloljetnih osoba u vrijeme zabrane noćnih izlazaka te su u prostorije policije pozvani njihovi roditelji, a o tome je obaviješten nadležni Centar za socijalnu skrb. U PU krapinsko – zagorskoj kažu kako će i nadalje, u suradnji s inspekcijskim službama, postupati s ciljem otklanjanja rizičnih čimbenika i reduciranja svakog vida kažnjivog, neprihvatljivog i rizičnog ponašanja mladih.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba