Tjedan botaničkih vrtova

U Radoboju se od danas do subote održavaju “Dani orhideja”

Objavljeno: 10.05.2016. mladenmandic

Zagorska Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko – zagorske županije, u suradnji s općinom Radoboj, u sklopu šestog Tjedna botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki, od danas do subote, organizira manifestaciju “Dani orhideja”.

Svijest o zaštiti prirode

“Dani orhideja” organiziraju se s ciljem podizanja svijesti javnosti o potrebi zaštite prirode te važnosti suživota čovjeka i prirode. Program se sastoji od niza zanimljivih predavanja i radionica, škole u prirodi za učenike osnovnih škola te obilaska planinarsko – poučne staze “Putevima orhideja”, na kojoj se u svibnju može vidjeti preko 15 vrsta orhideja.
Danas se u Centru za prirodu “Zagorje” u Radoboju održava Škola u prirodi s učenicima OŠ “Ljudevit Gaj” iz Krapina, u četvrtak 12. svibnja od 10 do 11 sati održat će se radionica “Čarobni svijet orhideja”, a od 11 do 12.30 sati likovna radionica “Kokice varalice”, namijenjena školskoj djeci i to za najviše 25 posjetitelja. U petak od 9 do 13 sati održat će se Škola u prirodi s učenicima OŠ Viktora Kovačića iz Huma na Sutli.

“Što to gmiže po zagorskim bregima”

U subotu nakon okupljanja sudionika u 10 sati, održat će se predavanje “U potrazi za samoniklim orhidejama” Vesne Zadravec te predavanje “Što to gmiže po zagorskim bregima?” Mladena Zadravca. Od 11 sati predviđen je obilazak Planinarsko – poučne staze “Putevima orhideja” uz stručno vodstvo, a u 14 sati za sve je predviđen ručak kod Lovačkog doma.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba