Zagorski gospodarski zbor, najveći do sada, održat će se od 8. do 10. rujna

Objavljeno: 09.05.2016. Alen Brodar

 

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, predsjednici zagorske Gospodarske i Obrtničke komore, Josip Grilec i Davor Pleško te direktor Radija Kaj Drago Gradečak, potpisali su u Krapini Sporazum o suradnji na organizaciji 24. Zagorskog gospodarskog zbora, koji će se u sklopu 51. Tjedna kajkavske kulture, održati od 8. do 10. rujna.

Brojni izazovi

– Neizostavna je to manifestacija u sklopu našeg Tjedna kajkavske kulture, koja se afirmirala iz izvan granica županije – naglasio je gradonačelnik Gregurović, dok je direktor Radija Kaj Gradečak dodao da se već sada veseli izazovima kako na ograničen prostor smjestiti još više izlagača, odnosno sve one koji žele sudjelovati na Zboru.
– Sinergija ovih pet institucija već se pokazala na djelu, pa sam siguran da će 24. Zbor biti još bolji i s još više posjetitelja. Mnogi nam zavide na dobroj organizaciji i takav bi model trebale preuzeti i sve druge županije, rekao je predsjednik Obrtničke komore KZŽ Davor Pleško, dok je predsjednik Gospodarske komore Grilec naglasio da je pred organizatorima velik izazov, budući da će se sigurno nadmašiti odlično organiziran prošlogodišnji Zbor.

Uspješna godina

– Kvaliteta Zagorskog gospodarskog zbora mora biti izrazito visoka jer to prije svega zaslužuju naši obrtnici, poduzetnici i gospodarstvenici koji su imali uspješnu poslovnu godinu iza sebe – naglasio je župan Kolar i najavio da će partner ovogodišnjeg ZGZ-a biti Šibensko-kninska županija.
– Sa Šibenčanima smo već krenuli u gospodarsku suradnju koju ćemo ovim putem dodatno ojačati – rekao je Kolar i poručio da se nada da će nakon Koprivničko – križevačke županije prošle godine i Šibensko-kninske županije ove godine, partner 25. Zbora sljedeće godine biti jedna od slavonskih županija.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba