Zagorska Vatrogasna zajednica

U Zagorju prošle godine 186 požara i 77 tehničkih i ostalih intervencija

Objavljeno: 09.05.2016. mladenmandic

U restoranu As u Pregradi, održana je redovna izvještajna skupština Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije. Zagorski župan Željko Kolar zahvalio je zagorskim vatrogascima na svemu što rade na zaštiti ljudi i imovine u Zagorju i ostalim krajevima Hrvatske, te istaknuo da će Krapinsko – zagorska županija njihov izvrstan rad i dalje podupirati u najvećoj mogućoj mjeri.

Uspješna mladež DVD-a Bedekovčina

Na 25. godišnjoj Skupštini zagorskih vatrogasaca, predsjednik zagorske Vatrogasne zajednice Ivica Glas rekao je kako na području Krapinsko – zagorske županije operativno djeluju 82 dobrovoljna vatrogasna društva, od čega su četiri u gospodarstvu, te dvije javne vatrogasne postrojbe. Na skupštini su podnesena izvješća u radu u prošloj godini, pa je tako istaknuto da je u proteklih godinu dana održano 12 vatrogasnih tečajeva kroz koje je čak 351 vatrogasac uspješno položio za neko od vatrogasnih zvanja. Od brojnih natjecanja, posebno su istaknuti uspjesi mladeži DVD-a Bedekovčina, čija je ženska mladež nastupila na vatrogasnoj olimpijadi u Poljskoj i osvojila peto mjesto.

Sve više tehničkih intervencija

Od ukupno 186 požara u prošloj godini, zabilježeno ih je 92 na građevinama, 21 u prometu i 73 na otvorenom. Zagorski su vatrogasci odradili i 191 tehničku intervenciju te 77 tehničkih i ostalih intervencija. Zapovjednik zagorske Vatrogasne zajednice Marijan Lovrenčić istaknuo je da je i prošle godine nastavljen trend sve većeg broja intervencija tehničke naravi u odnosu na broj požara.
Zagorske su vatrogasce na Skupštini, uz župana Željka Kolara, pozdravili i saborski zastupnik te i sam vatrogasac i član Skupštine i Predsjedništva VZ KZŽ-e Tomislav Končevski, glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, izaslanik predsjednika HVZ-a Zvonimir Biškup i predsjednik Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah Erih Strašek.

Najnovije po kategorijama

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

PREPOZNALE IH I MAME I BEBE, ALI BANKE NE: Ethereal, jedinstvena tvrtka iz Zagorja, protiv nepotrebnog gomilanja tekstila bori se Crowdfunding kampanjom u cilju bolje budućnosti djece - pomozite im u plemenitoj misiji

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

Objavljeno: 22.06.2024. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba