Predsjedniku DVD-a Kačkovec Zvonimiru Beriću izgorjela staja, šteta veća od sto tisuća kuna

Objavljeno: 09.05.2016. mladenmandic

U nedjelju oko 10.40 sati u mjestu Kačkovec u općini Kraljevec na Sutli, došlo je do požara na gospodarskom objektu u vlasništvu 67-godišnjeg Zvonimira Berića. Do požara je došlo u dijelu spremišta sa sijenom te se vatra potom proširila na ostali dio staje. Kako nam je rekao vlasnik staje, Zvonimir Berić, inače i dugogodišnji predsjednik DVD-a Kačkovec i HSS-ov predsjednik Općinskog vijeća Kraljevca na Sutli, materijalna šteta je sigurno veća od sto tisuća kuna.

Konstrukcija krova

– Izgorjelo mi je pola štale koja je veličine 32 puta 12 četvornih metara, dakle oko 170 četvornih metara, cijela konstrukcija krova s metalnim pločama koje su se od temperature svinule, oko 300 bala sijena te traktorska prikolica koja je bila u unutrašnjosti objekta. U trenutku požara u štali je bilo i deset junica, no pravovremenom intervencijom i evakuacijom iz štale, sve životinje su spašene – rekao nam je Berić i dodao da su vatrogasci napravili sve da spase što se spasiti da i su velikim naporima uspjeli spasiti drugu polovicu štale na čemu im posebno zahvaljuje.

Punih osam sati

U akciji gašenja, dodaje Berić, sudjelovalo je 40-ak vatrogasaca iz svih DVD-a s područja općine Kraljevec na Sutli i Javne vatrogasne postrojbe iz Zaboka s desetak vatrogasnih vozila koji su požar gasili i pazili da se ne proširi dalje punih osam sati. Berić nam je na kraju rekao da mu gospodarski objekt nije bio osiguran te da još uvijek ne zna koji je stvarni uzrok požara.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba