Odličan nastup

Olimpovci se na “Grdelinima sv. Duje” okitili s 12 medalja

Objavljeno: 09.05.2016. mladenmandic

U organizaciji Plivačkog kluba Grdelin, u Splitu je uz blagdan zaštitnika grada sv. Duje, održano već tradicionalno 13. plivačko natjecanje za najmlađe plivačice i plivače do 11 godina “Grdelini svetog Duje”. Nastupili su plivači iz hrvatskih klubova te susjedne Bosne i Hercegovine i to u tri dobne skupine – od devet, deset i 11 godina. Treneri Olimpa Ivica Androić i Maja Bešenić su u Split poveli ukupno 21 natjecatelja – 15 dječaka i šest djevojčica, koji su osvojili 12 medalja – dvije zlatne, šest srebrnih i četiri brončane.

Najuspješniji Mauro Šipek Glavač

Najbolji Olimpovac bio je Mauro Šipek Glavač, koji je osvojio zlato na 50 leptir, srebra na 50 prsno i 50 slobodno i broncu na 50 leđno. U ukupnom poretku kategorije B iz zbroja četiri rezultata, zauzeo je prvo mjesto. Za zlato u delfinu osvojio je i prestižni trofej Grdelin i ručni sat. Patrik Erceg osvojio je zlato na 50 leptir, srebro na 50 slobodno i broncu na 50 prsno, te je bio peti na 50 leđno. U ukupnom poretku kategorije A iz zbroja četiri rezultata zauzeo je treće mjesto, a prvim mjestom u delfinu osvojio je također trofej Grdelin i ručni sat. Mia Hren osvojila je tri srebra na 25 leptir, 25 prsno i 25 slobodno, a na 25 leđno bila je četvrta. U ukupnom poretku kategorije C osvojila je treće mjesto među djevojčicama.

Štafeta djevojčica

Dvije brončane medalje osvojila je i štafeta djevojčica na 4 x 25 slobodno i 4 x 25 mješovito, u sastavu Mia Hren, Jana Pavalić, Vanja Bartol i Lori Šipek Glavač. Na mitingu su još nastupili i Roko Damiani, Andrija Anić, Gita Vlahek, Lea Piljek, Erika Pia Besednik, Leon Novak, Matija Bartol, Ivan Križnik, Noa Benčić, Lovro Gorupić, Jurica Mikulec, Martin Majsec, Karlo Bartolek, Viktor Ostriž i Toto Šipek Glavač.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba