Ured hrvatske predsjednice

Župan Kolar: Župani i županije ne boje se novog posla, dapače tražimo ga!

Objavljeno: 06.05.2016. mladenmandic
Zagorski župan Željko Kolar je u Uredu predsjednice Kolinde Grabar – Kitarović sudjelovao na sastanku svih hrvatskih župana te gradonačelnika Zagreba Milana Bandića. Na sastanku se raspravljalo o opstanku županija.
Učinkovitost županija
Govoreći o temi “Samoupravna uloga i razvojne mogućnosti hrvatskih županija”, zagorski župan Željko Kolar rekao je da se župani i županije ne boje novog posla, dapače i traže ga.
– Kada govorimo o učinkovitosti županija možemo spomenuti izdavanje građevinskih dozvola gdje smo pokazali da smo brži i efikasniji od države –  poručio je zagorski župan Kolar koji je naglasio i potrebu za fiskalnom decentralizacijom države.
Na usluzi građanima
Potporu hrvatskim županima je na ovom sastanku pružila i predsjednica Kolinda Grabar – Kitarović te ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić koji su istaknuli važnost pružanja pomoći županijama u decentralizaciji funkcija i financija kako bi mogle što više biti na usluzi građanima. Predsjednik Hrvatske zajednice županija i  župan Šibensko – kninske županije Goran Pauk zahvalilo je predsjednici na potpori te poručio da teritorijalni preustroj ne može biti osnova uspješnije lokalne zajednice.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba