Ivan Vrdoljak u Krapini

“U Zagorju očekujemo još više načelnika i gradonačelnika iz svojih redova na nadolazećim izborima”

Objavljeno: 06.05.2016. Jelena Jazbec

 

– Nakon unutarstranačkih izbora, krenuli smo u obilazak svih naših županijskih organizacija i na taj način otvaramo kampanju za lokalne izbore – poručio je predsjednik HNS-a i saborski zastupnik Ivan Vrdoljak prilikom jučerašnjeg posjeta Županijskoj organizaciji HNS-a u Krapini.
– Kako smo oduvijek bili stranka rezultata, mislimo da godinu dana prije lokalnih izbora, ozbiljne stranke se trebaju početi pripremati sa svojim kandidatima i sa svojim programima – rekao je Vrdoljak, istaknuvši činjenicu kako je vodstvo HNS-a počelo raditi već 15 dana nakon Izbornog sabora.

Zakon o imovini i decentralizacija

Spomenuo je HNS-ov prijedlog izmjena i dopuna Zakona o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske koji je, kako kaže, prvi korak prema decentralizaciji. Jedan od glavnih ciljeva ovog Zakona je da se sva imovina koja nije komercijalizirana, odnosno nije od strateškog interesa za državu, prepusti lokalnoj i regionalnoj samoupravi, kako bi gradovi, općine i županije na brži i efikasniji način raspolagale poslovnim prostorima, zemljištima, stanovima, čime bi se napravila velika usluga gospodarstvu i građanima. Vrdoljak je izrazio zadovoljstvo zagorskim HNS-om, što potvrđuju, kako je rekao, rezultati na prošlim lokalnim, ali i parlamentarnim izborima, što je odlična podloga za još bolji rezultat na izborima 2017. godine i još veći broj načelnika i gradonačelnika u Zagorju.

Mlada ekipa

– Zagorski HNS je u pripremama za lokalne izbore protekle tri godine. Kontinuirano radimo s mladim ljudima koji su spremni preuzeti odgovornost za vođenje svojih sredina. Na prošlim lokalnim izborima bili smo jedina stranka koja je rasla po broju načelnika i vijećnika, a za godinu dana očekujemo još bolji rezultat, odnosno još veći broj HNS-ovih dužnosnika – poručio je predsjednik Županijske organizacije HNS-a KZŽ i načelnik Radoboja Anđelko Topolovec, koji je posebno ponosan na najmlađu saborsku zastupnicu Mariju Puh.
– Okupili smo odličnu ekipu koja će u narednom razdoblju raditi na jačanju organizacije i okupljanju ljudi na politici građanskog centra koju im želimo približiti – zaključio je Topolovec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba