Domoples u Loboru

Pobjedu odnijeli Bjelovarčani, a drugo mjesto osvojili domaćini

Objavljeno: 06.05.2016. mladenmandic

U Društvenom domu u Loboru, održan je “Domoples” – natjecanje u plesu štićenika svih domova u Hrvatskoj koji zbrinjavaju osobe s mentalnim invaliditetom.
Natjecateljima i pratiteljima dobrodošlicu je poželjela zamjenica župana Jasna Petek. Prvo mjesto osvojili su Helena i Ivan, korisnici Doma za odrasle u Bjelovaru, koji je ovom pobjedom dobio domaćinstvo jubilarnog desetog “Domoplesa”. Drugo mjesto osvojili su Patricija i Zdravko, korisnici Doma “Lobor – Grad”, a treće debitanti Mira i Željko, korisnici Doma Trogir.
Sve prisutne pozdravili su i načelnik Lobora Božidar Markuš te ravnatelj “Lobor – Grada” Dubravko Žerjavić. Među brojnom publikom, bili su i loborski župnik Vladimir Drnetić, ravnatelj OŠ Lobor Krešimir Krivdić te brojni korisnici i djelatnici Doma “Lobor – Grad”.
Ples kao terapija ima izuzetnu važnost u zbrinjavanju osoba s mentalnim invaliditetom. Do sada se natjecanje održavalo tako da su u plesnom paru bili djelatnik i korisnik doma, a ove godine su nastupili sami korisnici, jer su nakon niza godina održavanja natjecanja, stekli dovoljno samopouzdanja sami otplesati svoje koreografije. Zadane teme ove godine bile su polka i cha cha cha.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba