Na stazi od 35 kilometara

Iduće nedjelje velika zagorska Biciklijada “Po plavem trnacu”

Objavljeno: 06.05.2016. mladenmandic

Na biciklističkoj stazi dugoj 35 kilometara između Kumrovca, Zagorskih Sela, Miljane, Desinića, Ravnica Desinićkih, Kumrovca i Zelenjaka, iduće nedjelje, 15. svibnja, s početkom u 10 sati, održat će se biciklistička Turističko – rekreativna utka “Po plavem trnacu”.

Na vlastitu odgovornost

Biciklistička ruta sa startom i ciljem ispred zgrade Općine Kumrovec, organizirana je u blizini mnogobrojnih zagorskih kulturnih spomenika. Na njoj mogu voziti sve osobe starije od 14 godina koje se osjećaju sposobnima. Maloljetnici od 9 do 14 godina mogu sudjelovati uz pratnju roditelja ili staratelja, ili pak ako imaju položene prometne propise. Svi sudionici nastupaju na vlastitu odgovornost, uz obavezno nošenje zaštitne kacige za mlađe od 16 godina. Svi sudionici Biciklijade uz kotizaciju od 20 kuna dobivaju i županijsku majicu “Bajka na dlanu”. Okrjepe za sve bicikliste predviđene su u Trgovinama Trgodes u Miljani i Desiniću, a dolazak u Kumrovec predviđa se oko 13 sati. Organizator Biciklijade je Turistička zajednica područja Kumrovec, Desinić i Zagorska Sela, Sportsko društvo Kumrovec i Društvo “Naša djeca” Kumrovec u suradnji s Policijskom postajom Klanjec i DVD-om Kumrovec.

Majica, obrok i piće

Uz veliku, organizirat će se i Dječja biciklijada za djecu svih uzrasta sa startom u središtu Kumrovca. Na tom natjecanju mogu sudjelovati djeca do devet godina u pratnji roditelja ili staratelja te djeca starosti do 14 godina ako imaju položene prometne propise uz obavezno nošenje zaštitne kacige. Na “Dječjoj biciklijadi” kotizacije nema, a uz majicu “Bajka na dlanu” za djecu je osiguran i besplatni obrok i piće.

Potporu zagorskoj Biciklijadi pružili su i Valalta d.o.o. Rovinj iz Kumrovca, Trgodes d.o.o., Mini mljekara Veronika iz Desinića, Jurilica Ekspres iz Krapine, te Krapinsko – zagorska županija.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba