“Dan otvorenih vrata rodilišta”

Čestitke i cvijeće za primalje te druženje s trudnicama u Zaboku

Objavljeno: 06.05.2016. Jelena Jazbec

Povodom Međunarodnog dana primalja, primalje Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana pripremile su “Dan otvorenih vrata rodilišta” za trudnice i njihove pratioce. Rodilište je posjetilo 20-ak trudnica, koje su imale priliku upoznati primalje i dobiti odgovore na pitanja vezana uz mogućnosti poroda u rodilištu, boravak s djetetom na odjelu, dojenje, prisustvo oca djeteta na porodu, tečajeve za trudnice i sl.

Rodilište su posjetili i učenici 3. razreda Srednje medicinske škole iz Bedekovčine, čestitavši primaljama njihov dan i uručivši im ruže i čestitke.
Pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade Krapinsko -zagorske županije Martina Gregurović Šanjug i viša stručna suradnica za socijalnu skrb Miljenka Mužar Sertić također su stigle u posjet s prigodnim darom i čestitkama.

Krapinsko-zagorska županija vjerno prati potrebe rodilišta u smislu nabave nove opreme, a do sada je rodilište dobilo ginekološki stol, CTG uređaj, strunjače za porod na stolčiću i švedske ljestve za predrađaonicu. Kapacitet rodilišta je 24 postelje, a za pacijentice se brine 47 primalja i dvije medicinske sestre.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba