Štednja na projektu Baltazar

Za pomoćnike u nastavi u sljedećoj školskoj godini 400 tisuća kuna manje

Objavljeno: 04.05.2016. Jelena Jazbec

I sljedeće školske godine, na području Krapinsko – zagorske županije nastavit će se provođenje projekta Baltazar 3, kojim se učenicima s poteškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama osiguravaju pomoćnici u nastavi i komunikacijski posrednici.

Međutim, prema najavama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, županija će za provođenje projekta od Ministarstva dobiti najviše dva milijuna kuna, odnosno, 400 tisuća kuna manje nego do sad. Također, određeni su novi strogi kriteriji koji propisuju koja djece mogu dobiti pomoćnike, pa bi ih djeca koja su ih do sada imala, a ne udovoljavaju novim kriterijima, mogla izgubiti.

U KZŽ potreban je 91 pomoćnik u nastavi za ukupno 106 učenika. Zamjenica župana Jasna Petek najavila je kako će, s ciljem uspješnog provođenja projekta, županija pomoć potražiti kod zagorskih lokalnih jedinica, kako bi se putem mjera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje osigurao dovoljan broj pomoćnika u nastavi.

Najnovije po kategorijama

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

PREPOZNALE IH I MAME I BEBE, ALI BANKE NE: Ethereal, jedinstvena tvrtka iz Zagorja, protiv nepotrebnog gomilanja tekstila bori se Crowdfunding kampanjom u cilju bolje budućnosti djece - pomozite im u plemenitoj misiji

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

Objavljeno: 22.06.2024. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba