Investicija u Oroslavju

U modernizaciju tvrtke Orometal uložit će se više od 11 milijuna kuna

Objavljeno: 04.05.2016. mladenmandic

Oroslavska tvrtka TPK Orometal d.d. predstavila je svoje projekte “Modernizacija tehnološke pripreme rada proizvodnog procesa” i “Povećanje proizvodnih kapaciteta i osuvremenjivanje tehnološkog procesa” ukupne vrijednosti više od 11 milijuna kuna. Više od tri milijuna kuna odnosi se na novac koji je dobiven iz europskih fondova.

Treći u Hrvatskoj

Zamjenik župana za gospodarstvo Anđelko Ferek – Jambrek čestitavši oroslavskim poduzetnicima i radnicima na uspješnom ulaganju, rekao je kako u Krapinsko – zagorskoj županiji postoje timovi i poduzeća koja se svojom kvalitetom uspješno nose s konkurencijom iz cijelog svijeta dodavši da su zagorski poduzetnici u prošloj godini udvostručili dobit u odnosu na 2014. godinu, te da su po indeksu rasta dobiti Zagorci na trećem mjestu u Hrvatskoj.
Projekt “Povećanje proizvodnih kapaciteta i osuvremenjivanje tehnološkog procesa” predviđa izgradnju nove hale veličine 800-tinjak četvornih metara koja će biti opremljena novim strojevima. Vrijednost projekta je više od 10,5 milijuna kuna, od čega je 2,7 milijuna kuna iz fondova EU.
Kako je rekao direktor Orometala Dragutin Družinec, investicija, koja bi trebala biti dovršena do 1. studenog iduće godine, omogućit će rast proizvodnje, bolju konkurentnost, te porast broja zaposlenih. O uspjehu Orometala u prijavama na europske fondove govori i činjenica da se u ovaj projekt kreće nakon završetka prethodnog projekta “Modernizacija tehnološke pripreme radno proizvodnog procesa” u koji je uloženo nešto više od milijun kuna, od čega je 466 tisuća kuna bilo iz fondova Europske unije.
Orometal trenutno zapošljava 111 radnika koji proizvode za kupce diljem Europe, ali i drugih kontinenata.

Značajan događaj

Pomoćnik ministra poduzetništva i obrta Mikel Čivljak rekao je kako je zadovoljan što je ispred Ministarstva poduzetništva i obrta mogao doći proslaviti ovaj značajan događaj za Oroslavje i tvrtku Orometal. Na prezentaciji projekata bili su i gradonačelnik Oroslavja Ivan Tuđa koji je govorio o tome kako Grad pomaže svojim poduzetnicima, predsjednik Obrtničke komore Krapinsko – zagorske županije Davor Pleško, direktorica Zagorske razvojne agencije Karolina Barilar, predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje iz Krapine Mirjana Jurman i predstavnica zagorske Gospodarske komore Janja Kantolić.
Osnovna djelatnost tvrtke TPK Orometal d.d. je projektiranje i proizvodnja parnih i vrelovodnih kotlova, tlačnih i netlačnih spremnika te izmjenjivača topline. Društvo je u zadnjih 20-ak godina razvilo suvremene proizvode koji po kvaliteti, izgledu, dizajnu i funkcionalnosti nimalo ne zaostaju za europskim i svjetskim proizvođačima kotlovskih postrojenja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba