Oživljavanje bitki i života iz srednjeg vijeka ove subote na jubilarnom 10. Sajmu pri Starom gradu

Objavljeno: 04.05.2016. Jelena Jazbec

Vitezovi i plemići na jubilarnom 10. Sajmu pri Starom gradu u Konjščini ove će subote posjetiteljima vjerno dočarati bitke i život Srednjeg vijeka. Okupljanje započinje u 14 sati ispred biste Nikole Šubića Zrinskog, gdje će se održati prigodni kulturno – umjetnički program. U 14.30 sati predstavit će se viteške udruge te udruge iz programa Plesovi kroz stoljeća, orijentalni i ritualni plesovi, žongleri i artisti.

Plesovi kroz stoljeća

U 15 sati načelnik Konjščine Mirko Krznar svečano će otvoriti Sajam, nakon čega slijede Plesovi kroz stoljeća, koje će prikazati DND Konjščina, PPU Kontea, Udruga mladih Fenix i Udruga Grofovije Konjski. U 15.30 sati na rasporedu je prigodni dječji program, a u 16 sati započinje turnir streličara, paralelno s drugim programima. U 19 sati održat će se Bitka kod Konjščine u deset slika, koja uključuje i Bitku za grad. Noćni program započinje u 21 sat, a obuhvaća vatreni show, krijes i vatromet.

Očuvanje tradicije

– Posjetite Sajam pri Starom gradu i sudjelujte u ovom specifičnom obliku očuvanja tradicije i prisjećanja na slavnu bitku s Turcima, koja se kod Starog grada zbila davne 1545. godine – poručio je načelnik Konjščine Mirko Krznar.


U petak otvorenje izložbe i predavanje

U petak će u Srednjoj školi Konjščina, s početkom u 18.30 sati, biti otvorena izložba slika pod nazivom “Slikom kroz vrijeme”, koju će svi posjetitelji moći razgledati i u subotu od 13 do 17 sati, a kasnije svakim radnim danom od 8 do 20 sati. U sklopu otvorenja izložbe, održat će se i predavanje Ivana Muhovca na temu “Vincekov most na Selnici”.

Najnovije po kategorijama

˝Kada se sjetim kako smo igrali nogomet zajedno teško je, a ovo je naš mali doprinos da se prisjetimo svega što je dao za nogomet, našem klubu i što je kao čovjek dao svima nama˝
Provjerili smo s bivšim studentom isplati li se završiti ovaj trogodišnji studij, a na FOI-ju smo provjerili što je tamo novo od ove akademske godine

KAMO NAKON SREDNJE? Fakultet organizacije i informatike ima novi modernizirani preddiplomski trogodišnji stručni studij poslovne informatike u vašoj neposrednoj blizini!

Provjerili smo s bivšim studentom isplati li se završiti ovaj trogodišnji studij, a na FOI-ju smo provjerili što je tamo novo od ove akademske godine

Objavljeno: 06.07.2022. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter