Izvještaj vatrogasaca

Vatrogasna zajednica Marije Bistrice održala godišnju skupštinu i proslavila blagdan sv. Florijana na Vinskom Vrhu

Objavljeno: 03.05.2016. Jelena Jazbec

 

Vatrogasci vatrogasne zajednice Marija Bistrica, koju čine četiri društva, DVD Marija Bistrica, DVD Tugonica – Podgrađe, Selnica i Laz, održali su 20. redovitu izvještajnu godišnju skupštinu. Na području djelovanja VZ Marija Bistrica, u 2015. godini zabilježena je ukupno 21 intervencija, od čega je deset intervencija samostalno odradila Zagorska javna vatrogasna postrojba Zabok – Ispostava Marija Bistrica. Od toga je zabilježeno deset požara, osam tehničkih intervencija, te tri kontrolirana spaljivanja raslinja.

Brojne aktivnosti

Također, članice i članovi VZ Marija Bistrica sudjelovali su na natjecanjima djece, mladeži i seniora, boravili na dislokacijama na priobalju, organizirali Dane otvorenih vrata za djecu, te sudjelovali u brojnim vjerskim manifestacijama u organizaciji Svetišta Majke Božje Bistričke, ali i šire. Na skupštini su bili načelnik Marije Bistrice Josip Milički, predsjednik Vijeća Općine Marija Bistrica Teodor Švaljek, rektor Svetišta MBB mons. Zlatko Koren i zamjenik predsjednika VZKZŽ Ivica Balagović.

Hodočašće do kapele

Tradicionalnim hodočašćem do kapele u Prasvetištu na Vinskom Vrhu, VZ Marija Bistrica obilježila je u nedjelju i blagdan svoga zaštitnika, sv. Florijana. Vatrogasci su se okupili ispred Vatrogasnog doma u Mariji Bistrici, odakle su pješice krenuli na svetu misu u kapelu na Vinskom Vrhu, koju je predvodio vlč. Dražen Radigović. Na ovoj svečanoj proslavi sv. Florijana, sudjelovao je i načelnik Milički, a događaj je svojom glazbom uveličala Limena glazba KUD-a “Lovro Ježek” Marija Bistrica.

________________________________________________________________________________________________

Blagoslovljeno i novo vozilo DVD-a Laz

U sklopu proslave sv. Florijana u Lazu, blagoslovljeno je novo vozilo DVD-a Laz, nabavljeno krajem prošle godine. Vozilo je, uz domaćeg župnika vlč. Ivana Jakopovića, blagoslovio vlč. Dragutin Gereci, podrijetlom iz Laza, koji trenutno upravlja župom Vinagora. Proslavljena je i sveta misa u župnoj crkvi sv. Andrije. Svečanosti proslave sveca zaštitnika vatrogasaca prisustvovali su načelnik Marije Bistrice Josip Milički, član predsjedništva Vatrogasne zajednice Krapinsko – zagorske županije i predsjednik Vatrogasne zajednice općine Marija Bistrica Stjepan Skuliber, te članovi DVD-a Marija Bistrica, DVD-a Selnica, DVD-a Tugonica – Podgrađe i DVD-a Moravče.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba