PROSLAVA ZA USPJEŠNO POSLOVANJE

Radio Kaj proslavio 26. rođendan, od sutra emitiraju i javljanja iz Krapine

Objavljeno: 03.05.2016. Alen Brodar

Po jedan odašiljač na Cesargradu i Kunagori, i jedan studio u Krapini bez i jednog stalno zaposlenog djelatnika, ali s jednom izvrsnom idejom, znanjem i ustrajnošću, pretvoreni su u odličnu medijsku priču – priču o nastajanju Radija Kaj. Danas, 25 godina kasnije, to je najveći hrvatski regionalni radio sa 33 stalno zaposlena djelatnika, 22 vlastita odašiljača, sedam radijskih studija i pola milijuna slušatelja.

Promocija kajkavskog kraja

Brojke su to koje zaslužuju divljenje i pohvalu, i dakako proslavu, pa su upravo danas djelatnici Radija Kaj proslavili svoj dan. I nije samo obljetnica bila razlog slavlja.
Naime, od ove srijede uz svakodnevna javljanja iz Zagreba, Varaždina, Koprivnice i Čakovca, program Radija Kaj obogaćen i javljanjem iz studija u Krapini, svakog dana od ponedjeljka do petka u 9.10 sati, što je pozdravio i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.
– Riječ Kaj, od samih početaka, osim u nazivu radija, utkana je u programske sadržaje, te Radio Kaj ostvaruje i izuzetno značajnu ulogu u njegovanju tradicije te promociji kajkavskog kraja, ističe krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.
Inače, Radio Kaj je ove godine dobio plaketu Krapinsko – zagorske županije za doprinos ugledu i promociji Županije u zemlji i svijetu, a sljedeće događanje vezano uz proslavu 25 godina rada bit će večani koncert Popevke Zagrebu u Lisinskom 24. svibnja 2016. godine.

Brojni projekti

– Uz informiranje i zabavne sadržaje, te njegovanje baštine, Radio Kaj je i organizator brojnih projekata kao što su “Ljeto u zagorskim toplicama” i “Mikrofon u loncu”, a tu su i veliki glazbeni projekt “Od Kaja do Fale” u Dubrovniku, koncerti “Kaj vu duši” širom kajkavske regije, 38 festivala na kojima je izvedeno čak 909 novih pjesama, 27 velikih koncerata u Lisinskom, na kojima je izvedeno 800 pjesama, a pred gotovo 50 tisuća posjetitelja nastupilo više od dvije tisuće zagorskih izvođača – rekao je direktor Radija Kaj Drago Gradečak te dodao da su u sklopu odgojno – obrazovnog projekta Radija Kaj i Etnografskog muzeja “Dajmo djeci korijene i krila”, u 50 vrtića širom Hrvatske, najmlađima darivane tradicijske drvene igračke iz Marije Bistrice.
– Radio Kaj i Krapinsko-zagorska županija u svemu su odlični partneri. Dokazuju to Zagorski gospodarski zbor, 100% zagorsko u Zagrebu i Rijeci, zatim Babičini kolači, Seljačka buna, i sve drugo vrijedno što ima Zagorje, “Bajka na dlanu”, na čijoj promociji radimo ruku pod ruku sa Županijom – zaključio je Gradečak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba