Gornja Stubica

Ovog vikenda po 19. put održavaju se “Susreti za Rudija”

Objavljeno: 03.05.2016. mladenmandic

 

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, ovog će se vikenda u Gornjoj Stubici po 19. put održati “Susreti za Rudija”. Dvodnevni Susreti počinju u subotu u 14 sati predavanjem o Domovinskom ratu u organizaciji Udruge branitelja “Sveti Juraj”.

Mala škola zrakoplovstva

Od 14.45 do 17 sati, održat će se radionica “Mala škola zrakoplovstva”, a u 18 sati u Muzeju Seljačkih buna izložba posvećena Rudolfu Perešinu te pjesničko – tamburaška večer. Od 20 sati slijedi zabavni program na prostorima pod šatorom NK Matija Gubec.
U nedjelju Susreti se nastavljaju 10 sati svetom misom u Župnoj crkvi sv. Jurja i malonogometnim turnirom. U 11.30 sati je start Memorijalne utrke u Spomen parku Rudolfa Perešina, a oko podneva počinje i Sajam bio, eko i etno proizvoda Gupčevog kraja.
Svečano otvorenja Susreta u Spomen parku Rudolfa Perešina, uz sudjelovanje Povijesne postrojbe Krapinsko – zagorske županije „Keglevićeve straže Kostel“ i Kuburaškog društva „Tri kralja“ je u 12 sati.

Letački program

U 13.30 sati je podjela pehara pobjednicima malonogometnog turnira i memorijalne utrke, a u 15 sati započet će letački program na prostoru Sportskog centra – slijetanje helikoptera i skokova vojnih padobranaca, nastupa ultra lakih letjelica, motornih jedrilica te sportskih i akrobatskih aviona. U 18 sati slijedi kulturno – zabavni program pod šatorom, a u 21 sat uz pucnjeve kuburaše iz Marije Bistrice, održat će se i veliki vatromet.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba