Sastanak u Desiniću

HKS na lokalne izbore iduće godine izlazi samostalno

Objavljeno: 02.05.2016. mladenmandic

Hrvatska kajkavska stranka je u Desiniću održala sastanak užeg vodstva s članovima i predsjednikom općinske organizacije HKS-a Desinića Milivojem Dravincem koji volonterski obnaša funkciju zamjenika načelnika općine Desinić. Na sastanku je bilo govora o skorom uređenju i obnovi rodne kuće Đure Prejca koje će se financirati novcem iz EU fondova i koja će uz dvorac Veliki Tabor biti kulturna i turistička atrakcija zapadnog dijela Zagorja.

– Nitko ne govori o pravim problemima, nefunkcioniranju postojećeg teritorijalnog ustroja, čiji je temeljni problem kronični nedostatak novca za pokretanje gospodarskog rasta i razvoja postojećih županija zbog enormne fiskalne centralizacije. Niti jedna Vlada se ne želi odreći dijela proračunskog novca u korist jedinica lokalne samouprave. Nikakav novi teritorijalni ustroj neće ništa promijeniti, ako se ne provede desetljećima obećavana decentralizacija financiranja i odlučivanja. HKS drži da se postojeća Vlada nije spremna odreći se tog novca. U takvim okolnostima bolje je odustati od “ad hoc” najavljenih promjena teritorijalnog ustroja koji u postojećim okolnostima još i dobro funkcionira – rekao je predsjednik HKS-a dr. Stanko Belina.

Na sastanku se raspravljalo i o pripremama za predstojeće lokalne izbore iduće godine na kojima će Hrvatska kajkavska stranka nastupiti samostalno.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba