Sezona u toplicama

Vanjski bazeni Termi Jezerčica otvoreni od jučer, Aquae Vivae i Terme Tuhelj pričekat će toplije vrijeme

Objavljeno: 30.04.2016. Jelena Jazbec

Iako ovi zimski vremenski uvjeti nisu mamac za kupače i onemogućuju izležavanje na suncu i uživanje u brojnim atrakcijama poznatih zagorskih toplica, činjenica jest da smo na pragu mjeseca svibnja, a samim time, približava se trenutak kada će naše toplice otvoriti svoje vanjske bazene i, već tradicionalno, pružiti posjetiteljima najluđe ljetne provode u srcu Hrvatskog zagorja. Doznajte što su za vas u novoj sezoni pripremile Terme Jezerčica, Aquae Vivae Krapinske Toplice, Terme Tuhelj i Stubičke Toplice.

Terme Jezerčica
Bogatija ponuda slastica i roštilja, od ove sezone i mogućnost jahanja

Carstvo vanjskih bazena prve su otvorile Terme Jezerčica, i to već jučer. Posjetitelji sada mogu uživati u velikom bazenu s tri tobogana, hidro-masažom i masažnim topovima. Za najmlađe, tu je bazen s toboganima te dječje igralište sa spravama za penjanje i ljuljačkama. Osim vodenih aktivnosti, ove terme nude i mogućnost raznih oblika reakreacije, poput odbojke na pijesku, stolnog tenisa, malog nogometa ili badmintona. Svim posjetiteljima na raspolaganju su i besplatne ležaljke, a gastroljupci će ove godine doći na svoje, zahvaljujući obogaćenoj ponudi hrane i pića u novoj sezoni.
– Osim Sunshine bara i Pool bara, ove godine, pojačat ćemo ponudu u našem Sweet corneru, koji nudi najbolje vafle i bogatu ponudu palačinki. Za ljubitelje roštilja, tu je Barbecue corner. Također, tijekom sezone planira se organiziranje raznih sportskih turnira, kao i sadržaja za djecu, a od ove godine, u organizaciji Udruge fizioterapeuta, posjetitelji će u Termama Jezerčica moći uživati i u jahanju – najavio je direktor Elvis Pavleković, naglasivši kako je jučer, povodom otvorenja ljetne sezone, ulaz za sve posjetitelje bio besplatan.

Aquae Vivae Krapinske Toplice
Do otvorenja vanjskih bazena, može se uživati u šest unutarnjih

Otvorenje sezone kupanja na vanjskim bazenima pričekat će povoljnije vremenske uvjete, a do tada, podsjećamo vas na sve blagodati ovih poznatih toplica. One uključuju šest bazena s pet zvjezdica, s različitim temperaturama – od idealnih 28 stupnjeva Celzijevih za plivanje do posebno ugodnih 38 stupnjeva Celzijevih za opuštanje. Bazeni se pune prirodnom izvorskom termomineralnom vodom, bogatom kalcijem, magnezijem i hidrokarbonatom. Kombinirani unutarnje – vanjski bazen nudi više od 70 podvodnih masaža, masažnih ležaljki, slapova i gejzira.
Od direktorice Martine Crljen doznali smo i što uključuje posebna ponuda vodenog parka.
– Posebna ponuda vodenog parka je bazen s valovima do visine 1,5 metara i ronilački bazen dubine 4,5 metara. U ronilačkom bazenu, s kompletnom opremom, posjetitelji mogu iskusiti čari ronjenja i pripremiti se za morske dubine i istraživanje podmorja. Također, Aquae Vivae svakodnevno priprema odlična jela domaće kuhinje, a povodom proslave praznika rada imaju i posebnu gastro ponudu. Poslastica je i mogućnost proslave dječjih rođendana na bazenu – istaknula je Crljen.

Terme Tuhelj
I ove godine Ljetna animacijska pozornica s raznim događanjima za sve uzraste

Poznati “vodeni planet tik do Zemlje” prostire na površini od 15 tisuća četvornih metara i sadrži 5 tisuća četvornih metara vodene površine. Posjetitelji mogu uživati u vodenim atrakcijama tijekom cijele godine, jer čak i u hladnijim mjesecima imaju mogućnost kupanja u vanjskom dijelu wellness bazena, koji je spojen s unutarnjim kupalištem.
– Vanjsko kupalište otvara se u svibnju, a točan termin ovisi o vanjskim klimatskim utjecajima. Ove godine, kao i svake, pripremamo poseban program u sklopu Ljetne animacijske pozornice, kada će se gosti zabavljati uz velik broj tematskih događanja za sve uzraste. Sezonu događanja počinjemo od 22. lipnja, a detaljan program bit će uskoro dostupan na našim internetskim stranicama. Do tada gosti mogu uživati u odličnim animacijskim aktivnostima, od sportskih natjecanja, tematskih radionica, vodenih igara za djecu, igara s maskotom Tuhijem… Nezaobilazna su i noćna kupanja, u kojima gosti mogu uživati svake subote od 20 do 2 sata, uz rezident DJ-a, Mike C te posebna ugostiteljska iznenađenja – rekla je Petra Novak, voditeljica marketinga.

Stubičke Toplice
Vanjski bazeni godinama zatvoreni, posjetitelje privlači ljekovita termalna voda

Bogatstvo Stubičkih Toplica ljekovita je termalna voda čija temperatura na izvoru iznosi 43 – 69,5 stupnjeva Celzijevih. Danas je ovo kupalište i lječilište poznato po zdravstvenom turizmu i rehabilitaciji koju nudi Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice. Iako su vanjski bazeni već godinama zatvoreni, posjetiteljima su tijekom cijele godine dostupni unutarnji bazeni koji se sastoje od velikog zatvorenog i poluzatvorenog bazena s vodenim atrakcijama – hidromasažama, vodenim topovima i vodenim slapovima, te wellnessom sa saunama i prostorima za masažu i relaksaciju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba