POTRAGA SRETNO ZAVRŠILA

Nestali 71-godišnjak iz Brega Radobojskih pronađen u šumici kod škole u Donjoj Šemnici – živ je, ali pothlađen

Objavljeno: 30.04.2016. Alen Brodar

Pripadnici HGSS-a su zajedno uz pomoć policije i mještana u 12.51 sati pronašli 71-godišnjeg Viktora K. iz Brega Radobojskih, za kojim su tragali od ponoći. Nesretni starac pronađen je u šumici pored potoka kod Osnovne škole u Donjoj Šemnici, pri svijesti, ali pothlađen te je kolima hitne pomoći prevezen u Opću bolnicu Zabok, gdje je upućen na daljnju medicinsku obradu. Prema prvim informacijama, nije teže ozlijeđen.

Tražili ga po noći

Podsjetimo, noćas u tri minute iza ponoći, županijski centar 112 Krapina primio je zahtjev Policijske uprave KZŽ za angažiranje Hrvatske gorske službe spašavanja, radi traganja za nestalim 71-godišnjakom iz Brega Radobojskih. Ukućani su, nakon što ga nisu mogli pronaći, oko 18 sati pozvali policiju, a nakon neuspješne potrage policija je zatražila angažiranje pripadnika HGSS-a te potražnog psa. Za 71-godišnjakom je tako zajedno s policijom i mještanima krenulo tragati 15 pripadnika HGSS-a iz stanice Krapina zajedno s jednim potražnim psom. Potraga je jutros oko 4.30 sati prekinuta bez rezultata, a pretraživanje terena nastavilo se jutros. Pronađen je nešto prije 13 sati.

42 tragača i pet pasa

Za Viktorom K. ukupno je tragalo 11 pripadnika HGSS-a Krapine, devet pripadnika HGSS-a Bjelovara, te po jedan pripadnik HGSS-a iz Ogulina, Čakovca i Orahovice, a imali su i pet pasa tragača. Uz njih, u potrazi je sudjelovalo i pet policijskih službenika, sedam lovaca i sedam mještana.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba