Investicija u Radoboju

U sklopu projekta uređenja središta Radoboja, planira se izgradnja modernog stambeno – poslovnog kompleksa

Objavljeno: 29.04.2016. Jelena Jazbec

Općina Radoboj, u suradnji s poduzećem Trgocentar d.o.o. iz Zaboka te zainteresiranim stranim investitorom, započela je s razmatranjem i pripremom projektne ideje izgradnje i uređenja stambeno – poslovne jedinice u središtu Radoboja.
– Uređenje središta Radoboja traje već neko vrijeme, pa je tako izgrađena školska sportska dvorana te su rekonstrirane stara škola – zavičajna zbirka i upravna zgrada. Izgradnja stambeno – poslovnog kompleksa samo je nastavak tog projekta – otkrio nam je zamjenik radobojskog načelnika Stjepan Sirovec, od kojega doznajemo kako idejno rješenje predviđa da prizemlje kompleksa bude namijenjeno poslovnoj djelatnosti, odnosno da u tom dijelu budu smještene društveno – uslužne djelatnosti za potrebe mještana i okolnog stanovništva, poput trgovine i poljoprivredne apoteke. Preostale etaže/katovi bili bi namijenjeni za stanovanje.

Energetska učinkovitost

Predviđena površina stanova kretala bi se od 60, 75, 47 četvornih metara + 18 četvornih metara tavanskog prostora, te 59 četvornih metara + 22 četvorna metra tavanskog prostora. Kompleks bi bio uređen sukladno najmodernijim zahtjevima energetske učinkovitosti, u smislu korištenja što prihvatljivijih materijala za gradnju, kako bi se smanjili troškovi energenata i samim time doprinijelo zaštiti okoliša.
– Idejno rješenje je gotovo, a vizualizaciju predviđenog kompleksa građani mogu naći na našoj općinskoj stranici. Sada nam preostaje tijekom svibnja naći se s ulagačima, kako bismo usuglasili želje i potrebe i zajednički dogovorili daljnje korake. Teško je predvidjeti kada bi čitav projekt mogao biti završen, s obzirom na to da ne možemo predvidjeti koliko ćemo nam vremena trebati za prikupljanje dokumentacije i potrebnih dozvola – otkrio je Sirovec.

Prijedlozi i sugestije

Rekao je kako je ideja o izgradnji stambeno – poslovne jedinice potekla upravo od stanovnika općine, koji su tražili stanove. Žitelje općine stoga je pozvao da daju vlastite prijedloge i sugestije na idejno rješenje.
– Sve je podložno promjeni, i pozivam potencijalne korisnike da se u skladu s vlastitim potrebama izjasne o potrebnoj veličini stambene jedinice, te da vlastitim prijedlozima doprinesu definiranju konačnog projektnog dokumenta – rekao je Sirovec, naglasivši kako svoje prijedloge zainteresirani mogu slati na e-mail adresu [email protected], ili ih uputiti osobno u prostorijama Upravnog odjela Općine Radoboj, na adresi Radoboj 8, u vremenu od 7 do 15 sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba