Općinsko vijeće Marije Bistrice

Novcem iz proračuna poticat će se držanje krava i svinja te kamata na poljoprivredne kredite

Objavljeno: 28.04.2016. mladenmandic

Općinsko vijeće Marije Bistrice donijelo je odluku o poticaju u poljoprivredi koja se sastoji od tri vrste poticaja na povećanju broja stoke i svinja, te uzgoj i držanje krava, kao i sufinanciranje kamata na poljoprivredne kredite. Poticat će se poljoprivredna gospodarstva i domaćinstva koja posjeduje do pet grla.

Podnošenje zahtjeva

Poticaji će se moći ostvariti podnošenjrm zahtjeva za povrat novca umjetnog osjemenjivanja i dostavljenom računu od Veterinarske ambulante. Subvencija će po osjemenjenoj kravi i krmači iznositi sto kuna i to samo za prvo osjemenjivanje. Poticaj za uzgoj i držanje krava odobrit će se domaćinstvu i poljoprivrednom gospodarstvu za kravu upisanu u jedinstveni registar domaćih životinja u iznosu od 500 kuna i to za najviše dvije krave u jednoj kalendarskoj godini po domaćinstvu. Sufinanciranje kamata na poljoprivredne kredite u visini od jedan posto, odobrit će se za ranije preuzete kredite do donošenja Odluke prema otplatnom planu, a novi zahtjevi će se preuzimati u suradnji i prema pozivu Krapinsko – zagorske županije.
Na sjednici Općinskog vijeća Marije Bistrice, jednoglasno su izabrani i članovi Nadzornog odbora Komunalnog poduzeća u osnivanju Lijepa Bistrica d.o.o. Za predsjednika je izabran Veljko Mahmet, za zamjenika predsjednika Teodor Švaljek, a za još tri člana Nedeljka Habazin, Miroslav Štagar i Suzana Hajnić. Općinska pročelnica Sanja Slunjski imenovana je direktoricom na mandat od šest mjeseci za potrebe osnivanja poduzeća, a nakon toga bit će raspisan natječaj za direktora.

Ugostiteljska djelatnost

Vijeće je izmijenilo i Odluku o ugostiteljskoj djelatnosti, koja po novom dozvoljava da ugostiteljski objekti na području općine Marija Bistrica mogu petkom, subotom i u dane pred blagdane raditi do 2 sata ujutro. Članovi Vijeća donijeli su također i Odluke o osnivanju prava služnosti, vezano uz brzu cestu Popovec – Marija Bistrica – Zabok, za katastarske čestice – jednu u Poljanici Bistričkoj i tri u Selnici. Riječ je o odluci na temelju zahtjeva Hrvatskih cesta, u vezi izgradnje spomenute brze ceste.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba