Dan grada Zlatara

Grad je financijski stabilan, a u tijeku je realizacija mnogih projekata, među kojima i gradnja sportske dvorane

Objavljeno: 28.04.2016. mladenmandic

Uz Dan grada Zlatara sinoć je održana i svečana sjednica Gradskog vijeća. Zlatarski gradonačelnik Stanko Majdak podnio je Izvješće o radu i poslovanju u proteklih godinu dana i podsjetio na infrastrukturne radove koji su u tijeku.

Važniji projekti

– Grad Zlatar je financijski stabilan i sve svoje financijske obaveze i troškove uredno izvršava. Pogotovo kredite prema Hypobanci koji na godišnjoj razini, sve do 2022. godine, iznose oko 1,3 milijuna kuna. Od važnijih projekata, ove godine završit ćemo Državnu cestu D29 u iznosu od 27 milijuna kuna koja bi se trebala završiti do 1. lipnja. Ministarstvo kulture odobrilo nam je 4,3 milijuna kuna za adaptaciju i dogradnju Sokolane, a ti radovi trebali završiti za dvije godine. Također ove godine, iz vlastitog proračuna završit ćemo radove ograde na groblju čija je investicija 600 tisuća kuna, te rekonstrukciju Ulice Anke Horvat prema Domu zdravlja gdje je vrijednost investicije oko 650 tisuća kun. Tu je i asfaltiranje i popravak nekih lokalnih cesta te niz manjih komunalnih akcija – rekao je Majdak.

Čestitajući Zlatarščanima Dan grada, župan Željko Kolar najavio je pokretanje postupka za izgradnju nove sportske dvorane u Zlataru u sklopu Srednje škole Zlatar. U ime svih zagorskih gradonačelnika i načelnika, Dan grada Zlataru je čestitao zlatarbistrički općinski načelnik Žarko Miholić.

Gradska priznanja

Na kraju su dodijeljena i prigodna priznanja. Plaketu Grada Zlatara dobili su dobrovoljni darivatelji krvi Vladimir Goleš, Emil Sviben i Čedomir Sviben, za sto puta darovanu krv. Diplome Grada Zlatara dobile su Blanka Sviben i Zvonko Šarčević, za dugogodišnji rad na području obrazovanja, kulture i očuvanja baštine kajkavskog kraja, prijevoznik Zdravko Domitran za izuzetan doprinos u razvoju gospodarstva, Franjo Pavlek, vatrogasni časnik prve klase, za posebno vrijedne rezultate u razvoju protupožarne i humanitarne vatrogasne djelatnosti, te Višnja Škof predsjednica Belečkih mažoretkinje, za dugogodišnji nesebični rad i doprinos unapređenju kulturnog života u Belcu i Zlataru. Uručene su i četiri Zahvalnice grada Zlatara, za suradnju i doprinos ugledu Grada, a dobili su ih Barbara Posarić, Nikola Žulj, Božidar Hanžek i Interijeri Buden d.o.o..

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba