Odgojni dom Bedekovčina

Sutra se dodjeljuju nagrade za najbolje radove djece korisnika odgojnih domova

Objavljeno: 27.04.2016. Jelena Jazbec

Dodjela nagrada za najbolje literarne i likovne radove u sklopu natječaja “Ovo je tvoja prilika, ostavi svoj kreativni trag”, održat će se sutra u Odgojnom domu Bedekovčina s početkom u 10.30 sati. Odgojni dom Bedekovčina inicirao je projekt “Bedeks art susreti”, za sve domove i udruge koje pružaju socijalne usluge djeci i mlađim punoljetnim osobama s problemima u ponašanju. U sklopu tog projekta, proveden je i likovno – literarni natječaj, čiji je cilj bio u razdoblju od 8. do 21. travnja prikupiti radove djece i mladih korisnika domova i udruga, koji imaju želju kreativno se izraziti.

Prigodne radionice

Time se djecu željelo potaknuti na aktivno participiranje u kreativnom stvaralaštvu i promovirati pozitivno ozračje za djecu s problemima u ponašanju u široj društvenoj zajednici. Na dodjeli u četvrtak, bit će nagrađena tri najbolja literarna i tri najbolja likovna rada, a svi radovi pristigli na natječaj bit će objavljeni u domskom listu na kraju ove školske godine. Nakon toga, djeca će moći sudjelovati i u prigodnim radionicama, u skladu s vlastitim interesima: radionici bubnjanja, radionici izrade grafita, radionici šminkanja, “Sizzix art radionici” i “Fotobot” radionici.

Ambasadori projekta

Najbolje literarne radove odabrat će ambasadori projekta, mladi zagorski glumci Marija Borić i Ronald Žlabur, dok će najbolje likovne radove odabrati grafički dizajner Zoltan Bakai i kustosica Muzeja za umjetnost i obrt Ivana Meštrović. Projekt je podržao i saborski zastupnik Tomislav Končevski, koji je donirao dio novca iz svoje stranke za materijal potreban za održavanje radionice šminkanja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba