Završeno glasovanje

Sandra Benčić i Zdenko Babić zagorski volonteri godine

Objavljeno: 27.04.2016. Jelena Jazbec

Dobitnici županijskog priznanja “Volonter/ka godine” za 2015. godinu su Zdenko Babić, u kategoriji odrasli, stariji od 31 godinu, i Sandra Benčić, u kategoriji mladi, od 15 do 30 godina. Krapinsko – zagorska županija i Volonterski centar VolontiraAJMO ove su godine po prvi puta objavili Javni poziv za prijavu kandidata za dodjelu ovog županijskog priznanja. U kategoriji odraslih, stigla je samo jedna prijava, dok su u kategoriji mladih stigle tri prijave. Povjerenstvo za dodjelu županijskih priznanja stoga je pozvalo građane da do 25. travnja elektronskim putem glasaju za svoju favoritkinju iz kategorije mladih. Sa 44 posto svoje konkurentice Ivanu Srebačić i Saru Pondeljak pobijedila je Sandra Benčić.

Preko 500 volonterskih sati

Medicinski tehničar Zdenko Babić iza sebe ima 510 volonterskih sati u 2015. godini, a volontira već 14 godina. Volontersko iskustvo stekao je u Interventnom timu Hrvatskog Crvenog križa, Spasilačkoj službi Hrvatskog Crvenog križa, Županijskom interventnom timu i Gradskom interventnom timu Grada Krapine, u području prve pomoći, spasilačkog kluba, zaštite i spašavanja i osiguranja natjecanja ili događanja.

Članica brojnih udruga

Sandra Benčić, učenica 3. razreda Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, u 2015. godini volontirala je 148 sati, a njezin ukupni volonterski staž iznosi 5 godina. Volontersko iskustvo stekla je u Mreži udruga Zagor, Udruzi Regenerator, Udruzi S.R.U.Z., udruzi Gokul, Volonterskom klubu Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću, Sportsko rekreativnoj udruzi Zagorje i Društvu Naša djeca Zabok.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba