Zlatar Bistrica

Na natjecanju u gađanju glinenih golubova sudjelovalo 160-ak lovaca iz 18 društava

Objavljeno: 27.04.2016. Jelena Jazbec

U sklopu manifestacije “Zlatarbistričko proljeće”, proteklog je vikenda u Zlatar Bistrici održano natjecanje u gađanju glinenih golubova. Natjecanje je otvorio zamjenik župana Anđelko Ferek – Jambrek, koji je prisutne podsjetio na uspješno gospodarenje zlatarbistričkih lovaca, koje je rezultiralo i nedavnim produženjem zakupa njihovog lovišta na novih deset godina.

Državni prvak

Pokrovitelj događaja, načelnik Zlatar Bistrice Žarko Miholić, spomenuo je izvrsne rezultate Matije Parlaja, aktualnog državnog prvaka u lovnom streljaštvu. Natjecalo se oko 160 lovaca iz 18 lovačkih društava iz Zagorja, ali i drugih krajeva Hrvatske. Prvi hitac simbolično je uputio predsjednik Lovačkog društva “Šljuka” Berislav Levar.

Dugogodišnja tradicija

Pobjednicima natjecanja na kraju su podijeljene vrijedne nagrade, a za sve posjetitelje organizirani su i dodatni sadržaji, poput natjecanja u gađanju zračnom puškom. LD “Šljuka” Zlatar Bistrica osnovano je 1959. godine, a danas broji oko pedeset članova koji brinu o lovištu veličine 3655 hektara. Ovo tradicionalno natjecanje društvo organizira već četrdesetak godina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba