Dan grada Zlatara

Jučer prijem za novorođenčad, danas proslava Dana škole i svečana sjednica Gradskog vijeća

Objavljeno: 27.04.2016. Jelena Jazbec

U sklopu proslave Dana grada Zlatara, jučer je u zlatarskoj Gradskoj vijećnici održan tradicionalni prijem za djecu rođenu 2015. godine te njihove roditelje. U prigodnom obraćanju, gradonačelnik Stanko Majdak istaknuo je kako je u prošloj godini rođeno 54-vero djece, što je desetak manje nego u 2014. godini. Stoga je izrazio nadu da će se ta brojka sljedeće godine povećati.

1200 kuna

Kako bi simbolički pružio podršku povećanju nataliteta, Majdak je roditeljima dodijelio i 1200 kuna za svako novorođeno dijete, naglasivši kako je iznos ove godine uvećan za 200 kuna. Dječji dan potom je nastavljen predstavom za mališane u Vatrogasnom domu. Danas će se održati proslava 20. obljetnice Srednje škole Zlatar te svečana sjednica Gradskog vijeća, na kojoj će biti dodijeljena priznanja Grada Zlatara.

Plakete i diplome

Plaketu Grada Zlatara dobit će dobrovoljni darivatelji krvi Vladimir Goleš, Emil Sviben i Čedomir Sviben, za sto puta darovanu krv. Diplome grada Zlatara primit će Blanka Sviben i Zvonko Šarčević, za dugogodišnji rad na području obrazovanja, kulture i očuvanja baštine kajkavskog kraja; prijevoznik Zdravko Domitran za izuzetan doprinos u razvoju gospodarstva; Franjo Pavlek, vatrogasni časnik I klase, za posebno vrijedne rezultate u razvoju protupožarne i humanitarne vatrogasne djelatnosti; te Višnja Škof, predsjednica Belečkih mažoretkinje, za dugogodišnji nesebični rad i doprinos unapređenju kulturnog života u Belcu i Zlataru.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba