OŠ Ante Kovačića

Zlatarski i slovenski učenici zajednički prezentirali aktivnosti u sklopu međudržavnog projekta “Čitanje ne pozna granice”

Objavljeno: 22.04.2016. Jelena Jazbec

Završnica međudržavnog školskog projekta “Čitanje ne pozna granice” održana je jučer u Osnovnoj školi Ante Kovačića u Zlataru, a na njoj su sudjelovali predstavnici partnerske OŠ Preserje pri Radomljah iz Slovenije. U projekt je bilo uključeno ukupno 48 hrvatskih škola, a OŠ Zlatar bila je jedina zagorska predstavnica.

Priče o Veroniki Desinićkoj

Cilj projekta je promocija i upoznavanje hrvatske i slovenske dječje književnosti, jezika, povijesti i kulture, razvoj pismenosti, čitalačkih vještina i kritičkog mišljenja, bogaćenje jezika te promocija školske knjižnice. Drugu godinu zaredom sudjelovali su učenici 4. b razreda, pod vodstvom učiteljice Anite Petanjek – Macan i školskog knjižničara Denisa Vinceka. Oni su čitali i obrađivali “Priče za laku noć”, slovenske književnice Ele Peroci, dok su njihovi slovenski kolege čitali priče o Veroniki Desinićkoj te na taj način upoznavali hrvatsku i zagorsku kulturnu baštinu. Radilo se o učenicima petog razreda, pod vodstvom učitelja Matjaža Ozimeka, školske knjižničarke Amande Pokorn i učenika devetog razreda Roka Grašića.

Ravnateljica i gradonačelnik

Na jučerašnjoj završnici, učenici su zajednički prezentirali svoje aktivnosti, a čestitke na uspješno provedenom projektu uputili su im ravnateljica škole domaćina Rajna Borovčak i gradonačelnik Zlatara Stanko Majdak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba