Dan planeta Zemlje

Članovi Udruge Petrože – Krušljevo Selo uredili središte mjesta, djecu i mlade i dalje će poticati na ekološku aktivnost

Objavljeno: 22.04.2016. Jelena Jazbec

Danas se obilježava Svjetski dan planeta Zemlje.
On je prvi puta neslužbeno obilježen 1970. godine, a radilo se pokušaju buđenja svijesti o važnosti brige za okoliš i očuvanja prirode. 46 godina kasnije, poznat je u cijelom svijetu i raznim ekološkim akcijama obilježava se u više od 150 zemalja.

Posađeno cvijeće

Dok će se diljem Zagorja danas i sutra provoditi najveći hrvatski volonterski projekt Zelena čistka, Udruga Petrože – Krušljevo Selo već je tijekom proteklog tjedna odradila akciju uređenja središta Krušljevog Sela, kod kapele sv. Petra i Pavla. U akciji su zajednički sudjelovali Hortikultura Vojtić, Štrumfovi – sekcija za djecu i mlade te članovi udruge Petrože. Uređen je betonski okvir, obnovljen Petrov zdenac, posađeno cvijeće i obrezana sadnica lipe.

“Eko zeko”

Ove aktivnosti dio su projekta “Eko zeko”, koji od ožujka provodi Udruga Petrože – Krušljevo Selo, u suradnji s Hortikulturom Vojtić, Gradom Oroslavje, Turističkom zajednicom grada Oroslavja, Osnovnom školom Oroslavje i Mrežom udruga Zagor, a ujedno su i dio projekta “Štrumf”, kojim udruga želi potaknuti djecu i mlade na aktivnije uključivanje u zajednici kroz volonterizam.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba