Književni susreti

Poznati autori Nena Lončar i Božidar Prosenjak uživali u druženju s učenicima krapinske OŠ Ljudevita Gaja

Objavljeno: 21.04.2016. Jelena Jazbec

Povodom nadolazeće Noći knjige, u utorak su u krapinskoj Osnovnoj školi “Ljudevit Gaj” održani prigodni književni susreti učenika i poznatih autora Nene Lončar i Božidara Prosenjaka.

Dječji romani

Nena Lončar, poznata po Pepi Puh i Ivki Detektifki, susrela se s učenicama i učenicima 5. i 6. razreda. Promovirala je svoja dva dječja romana za koje je dobila nagradu Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade “Zvonko 2014” i “Zvonko 2015”. Voditeljice prigodnog programa bile su učenice 6. a razreda Helena Hršak i Dorja Dunaj.

Savjeti za budućnost

Učenici 7. i 8. razreda družili su se s Božidarom Prosenjakom, autorom “Divljeg konja”, romana koji se nalazi na njihovom obaveznom popisu lektire. Saznali su kako je nastalo to djelo, a autor im je udijelio i korisne savjete za budućnost. Sudjelovalo je oko 120 učenica i učenika, zajedno s njihovim nastavnicama hrvatskog jezika. Voditeljice programa bile su učenice sedmog razreda Lorena Puljek i Barbara Krsnik.


Sva pošta sutra će imati prigodni žig s motivom škole i Vilibalda Sluge

U suradnji s Filatelističkim društvom “Zaboky”, povodom Dana OŠ “Ljudevit Gaj” i 105. obljetnice rada na školskoj zgradi, sva pošta koja će sutra biti otpremljena iz Pošte Krapina, nosit će prigodni žig s motivom škole i Vilibalda Sluge, nekadašnjeg gradonačelnika Krapine koji je pokrenuo izgradnju škole. Također će se izdati i prigodna omotnica s dotiskom povelje koja je bila otkrivena prilikom radova na školi, a odnosi se na početak radova.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba