Stanko Majdak opet ulazi u HSS?

“Moj odnos s Vlastom Hubicki uvijek je bio i ostao korektan”

Objavljeno: 21.04.2016. mladenmandic

Nakon izbora samoborskog gradonačelnika Kreše Beljaka za novog predsjednika Hrvatske seljačke stranke, zlatarski gradonačelnik Stanko Majdak najavio je svoj povratak u HSS u kojem je nekad bio i predsjednik zagorske Županijske organizacije.

Siguran 90 posto

– Nakon što je novi predsjednik Beljak iznio svoja razmišljanja u vezi s budućnosti HSS-a u stalnom sam kontaktu s njim i s 90-postotnom sigurnošću mogu reći da ću ponovo ući u HSS s mogućnošću da budem odmah i kooptiran u Glavni odbor HSS-a. S HSS-om sam se razišao nakon sukoba s tadašnjim predsjednikom Zlatkom Tomčićem i to zbog toga što nam je prilikom sastavljanja stranačkih lista postavio svoje ljude iz Zagreba, a ja sam tražio da na listi budu ljudi iz Zagorja. Tada smo osnovali A-HSS i prije sedam godina sa svojom samostalnom stranačkom listom s tri mandata ušli smo i u Županijsku skupštinu, a ja sam bio potpredsjednik Skupštine – rekao nam je Stanko Majdak.
Dodao je kako se iz razgovora s Beljakom i njegovim javnim nastupima uvjerio da se novi HSS vraća svojim korijenima koje su utemeljili Stjepan Radić i Vladko Maček, za što se on oduvijek zalagao te da će Beljak pozvati i sve ostale nekadašnje članove HSS-a koji su nakon sukoba s Tomčićem izašli iz stranke.

Jačanje stranke

– Mojim ulaskom u HSS želja mi je da ponovo ojačamo stranku u Zagorju i da sami sa svojom listom, kao stranka centra izađemo na lokalne izbore. Želio bih da se pokaže koliko vrijedimo i budemo ponovo prepoznatljivi po svom programu, a ne kao prirepak HDZ-u ili SDP-u – rekao je Majdak.
Na upit kako će surađivati s aktualnom predsjednicom Županijske organizacije HSS-a Vlastom Hubicki, Majdak je rekao kako je njihov odnos uvijek bio i ostao korektan i tu, dodaje Majdak, nikakvih problema neće biti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba