Jurjevo u Jurjevcu

Kazališna predstava, koncerti, kuburaši, brojna sportska događanja te bogat zabavni program

Objavljeno: 21.04.2016. mladenmandic

 

Ove će se godine po 13. puta zaredom u Jurjevcu pokraj Krapinskih Toplica, u organizaciji Udruge za njegovanje tradicije i običaja “Sveti Juraj”, održati tradicionalna manifestacija “Jurjevo u Jurjevcu”.

Premijera pod šatorom

Kako nam je u ime organizatora rekao Zlatko Horvat, trodnevna manifestacija započinje u petak u 20 sati u prostorima udruge i pod postavljenim šatorom od 200-tinjak četvornih metara premijerom predstave “Probudi se Kato” KUD-a “Naša lipa” iz Tuhlja. U 21 sat cjelovečernjim koncertom predstavit će se Limena glazba Prosenik uz bogatu ponudu jela i pića.
U subotu “Jurjevo u Jurjevcu” nastavlja se trekking utrkom “Zagorje adventure team Jurjevec trail” na kojoj se u utrkama na osam i 15 kilometara očekuje oko 150 natjecatelja. U 19 sati u Jurjevcu će započeti i noćni Malonogometni turnir, a u 20 sati pod šatorom će se održati i fešta uz nastup grupe Motiv.

“Gromovi Zagorja”

U nedjelju pod dirigentskom palicom voditeljice Karmelite Pavliše, program počinje u 15 sati pucnjevima Kuburaške udruge “Gromovi Zagorja” iz Tuheljskih Toplica te prezentacijom Zagorske udruge uzgajivača konja iz Zaboka. Nakon toga slijedi nastup Limene glazbe Prosenik, Folklorne sekcije KUD-a “Zlatko Baloković” te Etno grupe “Zvirek” iz Svetog Križa Začretja. U 17 sati održat će se nogometna utakmica ženskih ekipa između Vrtnjakovca i Jurjevca, a potom slijedi cjelovečernja fešta uz glazbeni sastav “Zvuci Zagorja”. Oko 21 sat zapalit će se i već tradicionalni Jurjevski krijes.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba