Stubičke Toplice

Na najvećem hrvatskom ekološkom kvizu, prvo mjesto osvojile Srednja škola Pregrada i Osnovna škola Zapruđe

Objavljeno: 18.04.2016. Jelena Jazbec

Najveće natjecanje hrvatske ekološke mladeži “Ekološki kviz Lijepa Naša”, koje je okupilo 35 osnovnih i 17 srednjih škola iz Hrvatske, te hrvatskih škola iz Vojvodine i Bosne i Hercegovine, održano je proteklog vikenda u Hotelu Matija Gubec u Stubičkim Toplicama.

Ispiti i projekti

Natjecanje je u petak otvorio zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek, a sudionike natjecanja pozdravili su i izaslanica gradonačelnika Zagreba Karmen Ljubica Brčić, načelnik Stubičkih Toplica Vladimir Bosnar, predsjednik Udruge Lijepa Naša Ante Kutle i ravnateljica OŠ Stubičke Toplice Brigitte Gmaz. U prigodnom programu nastupili su osnovnoškolci i polaznici dječjeg vrtića iz Stubičkih Toplica.

U subotu su održani pismeni ispiti i predstavljeni učenički projekti, a po pet najboljih ekipa iz kategorija osnovne i srednje škole sudjelovalo je potom u kvizu, u sklopu kojega je svaka ekipa odgovarala na pitanja iz prirode, biologije, kemije, geografije, opće ekološke i zdravstvene kulture.

OŠ Zlatar Bistrica peta

U kategoriji osnovnih škola, prvo mjesto osvojila je OŠ Zapruđe iz Zagreba, drugo mjesto OŠ Vugrovec iz Kašine, dok su treće mjesto dijelile OŠ prof. Filipa Lukasa iz Kaštel Starog i OŠ Ljudevita Gaja iz Zaprešića. Najuspješnija zagorska osnovna škola bila je OŠ Zlatar Bistrica, koja je osvojila peto mjesto. U kategoriji srednjih škola, prvo mjesto osvojila je Srednja škola Pregrada, drugo mjesto Gimnazija Nova Gradiška i treće Prirodoslovna i grafička škola iz Rijeke.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba