Projekt Croatian Makers

U deset zagorskih osnovnih škola stigli – roboti

Objavljeno: 15.04.2016. Jelena Jazbec

Deset zagorskih osnovnih škola uključenih u nacionalni projekt Croatian Makers dobilo je pet robota za koje će učenici tijekom izvanškolskih aktivnosti raditi na izradi odgovarajućih programskih kodova za izvršavanje naredbi.

Popularizacija robotike

Radi se o projektu čiji je cilj popularizacija automatike i robotike među školskom djecom, a uključile su se osnovne škole iz Belca, Brestovca Orehovičkog, Budinšćine, Gornje Stubice, Konjščine, Kumrovca, Lobora, Mača, Pregrade i Stubičkih Toplica. Osim usvajanja novih znanja, učenici će sudjelovati i u Croatian Makers ligi, u sklopu koje će na školske adrese pristizati zadaci na kojima će učenici i njihovi voditelji raditi po tjedan dana uoči nastupa. Prvo kolo natjecanja održat će se u svibnju, sljedeće krajem školske godine, a nastavak se predviđa početkom jeseni. Za sve pobjednike najavljene su i nagrade – bolje robotičke platforme. U projektu sudjeluje 230 škola i drugih ustanova iz cijele Hrvatske, kojima je pokretač projekta, Institut za razvoj i inovativnost mladih, podijelio ukupno 1200 robota.

Rješavanje problema

Pristigla oprema doprinijet će razvoju sposobnosti analitičkog mišljenja i rješavanja problema, te poticati sistematičnost, preciznost, inovativnost i kreativnost. Veliko zanimanje učenika i nastavnika iz cijele Hrvatske dokazuje činjenica da je IRIM na početku projekta planirao podijeliti 200 robota u 30 škola, što se višestruko povećalo nakon iskazanog interesa.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba