MINISTAR KULTURE U KRAPINI

Hasanbegović: Želimo prekinuti dosadašnji ignorantski odnos Ministarstva prema gradu Krapini

Objavljeno: 15.04.2016. Alen Brodar

– Čast mi je što mogu biti u Krapini. Formalni povod mog dolaska je Glumački festival, ali to smo iskoristili kako bismo se iz prve ruke informirali o potrebama Grada Krapine i očekivanjima od Ministarstva kulture, kako bismo mogli započeti jednu plodonosnu suradnju. Želimo prekinuti ignorantski odnos Ministarstva, ne samo prema Krapini, već i prema svakom dijelu Hrvatske. Naravno, zanimale su nas ustanove koje izravno financira Ministarstvo na području Grada Krapine i Krapinsko – zagorske županije. Rezultati će se vrlo brzo moći vidjeti jer će Krapina i Zagorje u Ministarstvu, ali i meni osobno imati pouzdanog suradnika, naša vrata su vam uvijek otvorena, poručio je ministar svom domaćinu, gradonačelniku Krapine Zoranu Greguroviću, koji ga je prije nego što su se uputili u Festivalsku dvoranu, zajedno sa svojim zamjenicima i saborskim zastupnikom Žarkom Tušekom ugostio u prostorijama Grada.

Strateško ministarstvo

– Moram se zahvaliti ministru Hasanbegoviću i njegovim suradnicama što su došli u Krapinu. To nam jako puno znači jer je Ministarstvo kulture za nas strateško Ministarstvo, budući da se volimo nazivati gradom povijesti i kulture. Po prvi puta na Glumačkom festivalu u Krapini nam se pridružio ministar kulture, a sada odmah mogu najaviti da će nakon dugo godina ministar biti i na našem Tjednu kajkavske kulture. Ministarstvo uvijek bilo pokrovitelj Tjedna, a ministri nisu dolazili ovdje. Ono što me posebno veseli je da smo razgovarali o projektima i svemu što Grad Krapina ima i da imamo potporu Ministarstva. Svjesni smo da nije lako, pa ni ne tražimo značajna financijska sredstva, ali mnogo se može postići i kroz određenu podršku, a ne samo kroz financije, rekao je Gregurović. A ta će se pomoć očitovati i u promjeni odnosa Muzeja Hrvatskog zagorja, odnosno autora Muzeja krapinskih neandertalaca prema Gradu Krapini.

Mjerenje uspješnosti

– Što se tiče Muzeja Hrvatskog zagorja, postojali su određeni problemi vezani uz suradnju njihovih pojedinih sastavnica s Gradom Krapinom. Među ostalim, svi muzeji, osim što su važna odrednica posjetiteljima iz Hrvatske i inozemstva, u prvom redu moraju biti u funkciji potreba ovog kraja i grada na čijem su području, u ovom slučaju Krapine. Uspješnost i djelovanje tih muzejskih ustanova će se mjeriti po tome koliko će svojim radom i djelovanjem pridonositi gradu Krapini i Krapinsko – zagorskoj županiji. Očekujem više suradnje, siguran sam da će sada u novim okolnostima ona biti puno bolja nego što je nažalost do sada bila, zaključio je ministar kulture Hasanbegović, nakon čega se uputio u Festivalsku dvoranu, gdje je u društvu domaćina pogledao predstavu “Bljesak zlatnog zuba”, Zagrebačkog gradskog kazališta “Komedija”.


 

Završava zagorska kazališna avantura

Glumački festival u Krapini danas zatvaraju “Političko vjenčanje” i “Krtice”

Posljednji vikend Glumačkog festivala u Krapini donio je novu poslasticu za sve ljubitelje kazališta. U Festivalskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta igrala je predstava “Bljesak zlatnog zuba”, Zagrebačkog gradskog kazališta “Komedija”. Niz predstava u Festivalskoj dvorani u subotu, s početkom u 20 sati, zatvara “Političko vjenčanje” Fadila Hadžića i satiričkog kazališta “Kerempuh” iz Zagreba. U 22 sata, posljednji puta će igrati i predstava Ljubomira Kerekeša “Krtice”, koja je u Maloj dvorani POU-a igrala protekle dvije subote.
U sklopu Gfuka po Zagorju, “Ufuraj se i pukni” igra u nedjelju u Humu na Sutli. U Zlatar Bistrici je na rasporedu “Diogeneš”, a “Političar” će nasmijati publiku u Petrijancu. Sve predstave počinju u 20 sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba