Održano 31. prvenstvo Kapele

Pregradskim šumama, parkovima i ulicama, orijentirajući se kartom i kompasom, trčalo 170 natjecatelja

Objavljeno: 13.04.2016. Jelena Jazbec

U organizaciji Orijentacijskog kluba “Kapela”, u nedjelju je u sklopu manifestacije “Proljeće u Pregradi” održano 31. prvenstvo Kapele. Radi se o utrci u orijentacijskom trčanju, čija su natjecateljska arena šume, parkovi i gradske ulice.

Natjecatelji trče po nepoznatom terenu na kojemu je postavljena staza s kontrolnim točkama koje natjecatelj na putu od starta do cilja mora obići u što kraćem vremenu, a orijentira se pomoću karte i kompasa. Karta pruža važne informacije o terenu, poput uspona, prepreka na stazi (potoka, gustiša) i sl. Za dvije nedjeljne utrke, sprint kup Hrvatske i nerangiranu utrku, karte je izradio Valter Sohler iz Slovačke.

Sudjelovalo je ukupno 170 natjecatelja, a najuspješniji domaći natjecatelji bili su Ivan Pogačić, koji je osvojio drugo mjesto u obje trke u kategoriji OPEN, te Ivana Grilec Gajšak, koja je osvojila treće mjesto u drugoj utrci.

Najnovije po kategorijama

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

PREPOZNALE IH I MAME I BEBE, ALI BANKE NE: Ethereal, jedinstvena tvrtka iz Zagorja, protiv nepotrebnog gomilanja tekstila bori se Crowdfunding kampanjom u cilju bolje budućnosti djece - pomozite im u plemenitoj misiji

VIDEO: “Sigurno za mališane, sigurno za Zemlju: Etherealov tekstil beskompromisne je kvalitete, upravo zbog ljubavi utkane u njega”

Objavljeno: 22.06.2024. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba