Novi natječaj 15. travnja

U sklopu projekta energetske obnove odgojno – obrazovnih ustanova, OŠ Đurmanec dobila bespovratna sredstva za izradu projektne dokumentacije

Objavljeno: 12.04.2016. Jelena Jazbec

 

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević potpisao je 12 odluka o energetskoj obnovi zgrada odgojno-obrazovnih ustanova u Hrvatskoj, a među njima je i Osnovna škola Đurmanec. Osam odluka odnosi se na izradu projektne dokumentacije koja se u stopostotnom iznosu financira bespovratnim sredstvima fondova, a četiri odluke odnose se na izvođenje radova energetske obnove, za koje su osigurana bespovratna sredstva Europskog i hrvatskog Fonda u visini od 70 do 95 posto ukupne investicije. Dva dječja vrtića, sedam osnovnih škola i tri centra predškolskog odgoja dobit će sredstva za projektnu dokumentaciju, a jedan vrtić i tri osnovne škole novac za same radove. Među ustanovama kojima je odobreno financiranje projektne dokumentacije je Osnovna škola Đurmanec.

Sve odluke temelje se na Pilot projektu “Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja”. Ukupna vrijednost investicija iznosi 9 milijuna kuna, od čega bespovratna sredstva Europskog i hrvatskog Fonda iznose 7 milijuna kuna. Škole i vrtići dobit će novu priliku za prijavu na ovaj projekt, temeljem Javnog poziva koji će biti otvoren 15. travnja, a u sklopu kojeg će se zaprimati prijave za sufinanciranje radova na energetskoj obnovi za novih 24 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba