Humanost na djelu

Slovenci obitelji Janka Frančine, koji se sam brine o troje male djece, donirali odjeću, obuću, igračke i hranu

Objavljeno: 12.04.2016. mladenmandic

U posjet Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – Ogranku Zabok s dva osobna vozila došla je šesteročlana delegacija iz Slovenije s velikom donacijom hrane, odjeće i obuće za hrvatskog branitelja i samohranog oca troje malene djece u dobi od četiri, tri te jednu i pol godinu, Janka Frančine iz Donjeg Hruševca.

Dva puta ranjen

On je pripadnik Tigrova i Puma, 50-postotni ratni vojni invalid, koji je dva puta bio ranjen u Domovinskom ratu.
Grupa mladih ljudi iz Slovenije vidjevši objavu na facebook stranici UDVDR-a Ogranka Zabok, odlučila je u Ljubljani pokrenuti donatorsku akciju i sakupiti humanitarnu pomoć i na taj način barem malo ublažiti tešku obiteljsku situaciju. U samo tjedan dana, facebook grupa koju je osnovala Irena Simeunović – Kužnar, prikupila je veliku količinu novih i rabljenih odjevnih predmeta, igrački, obuće i prehrambenih trajnih artikala koje su o svom trošku dovezli iz Ljubljane u Zabok u prostorije Udruge.

Jastuci i pokrivači

U donaciju se vidjevši aktivnosti braniteljske udruge i potrebu da se maloljetnoj djeci osiguraju nužna pokrivala i jastuci uključilo i poduzeće Steping iz Dubrave Zabočke donirajući veću količinu jastuka i pokrivača.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba