Motocross utrka na Vučaku

U konkurenciji 24 vozača iz šest zemalja trijumfirao Martin Michek iz Češke

Objavljeno: 11.04.2016. Jelena Jazbec

Na zabočkoj motocross stazi Vučak u nedjelju je, u organizaciji Moto športskog društva Zabok i pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije, održana druga od devet utrka Europskog prvenstva u klasi MX Open. Utrku je otvorio zamjenik župana KZŽ Anđelko Ferek-Jambrek, koji je zahvalio organizatorima što su nakon desetak godina u našu županiju uspjeli dovesti ovako veliko natjecanje. Obratio se i predsjednik Moto športskog društva Zabok Draženko Jerneić, a otvorenju su prisustvovali i predsjednik zabočkog Gradskog vijeća Žarko Ivančić, predsjednik Športske zajednice Grada Zaboka Ivan Jelenčić te tajnik Hrvatskog motociklističkog saveza Ivan Lafter.

U konkurenciji 24 vozača iz šest zemalja, u dvije utrke bio je najbolji Martin Michek iz Češke. Drugo mjesto zauzeo je Slovenac Peter Irt, a treće mjesto Čeh Petr Bartos. Ovom pobjedom Michek je preuzeo vodstvo u ukupnom poretku nakon dvije utrke Europskog prvenstva.
Merđu hrvatskim predstavnicima, najbolji je bio petoplasirani Hrvoje Karas. Marko Leljak je osvojio šesto mjesto, a Matija Kelava deveto mjesto.
Dvodnevni program na Vučaku upotpunile su pozivne utrke za motocikle zapremnine 50, 65, 85 ccm te vozača amatera ili popularne Blige, u kojima su se natjecali vozači u više kategorija – od profesionalaca do malih juniora. Na utrci mladih vozača nastupio je i najmlađi sudionik utrke, Tin Troha iz Moto Športskog Društva Zabok, kojemu je tek šest godina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba