20. Smotra tamburaških orkestara

Najuspješniji tamburaši iz Zaboka, Mihovljana, Laza i Belca

Objavljeno: 11.04.2016. Jelena Jazbec

U nedjelju je u Društvenom domu u Loboru održana 20. Smotra tamburaških orkestara i tamburaških sastava Krapinsko-zagorske županije. Smotru je otvorila zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek, a osim nje, dobrodošlicu izvođačima poželjeli su načelnik Lobora Božidar Markuš te predsjednica KUD-a Lobor Karolina Martinuš. Publici se predstavilo oko 150 izvođača iz deset tamburaških sastava i orkestara, a najuspješnijima među njima, na temelju odabira selektora Hrvatskog sabora kulture Ivana Potočnika, zahvalnice je podijelio krapinsko-zagorski župan Željko Kolar.

Tradicija i kultura

Najbolji folklorni orkestar je Tamburaški orkestar Ansambla Zabok, najbolji koncertni orkestar TO KUD-a Mihovljan, najbolji koncertni sastav tamburaški sastav KUD-a Laz, i najbolji folklorni sastav TS KUD-a Belec.
– Samo s puno vježbe te velikim entuzijazmom i ljubavlju prema tamburici i glazbi može se doći do ovog nivoa kvalitete sviranja. O kvaliteti vaše glazbe govori činjenica da naši zagorski tamburaši osvajaju medalje na državnim takmičenjima, ali i da ste dragi gosti u brojnim mjestima diljem svijeta. Zahvaljujem i čestitam svima vama koji zajedno ulažete slobodno vrijeme u čuvanje naše tradicije i kulture – tom je prigodom istaknuo župan Kolar.

Državna smotra

Osim prethodno spomenutih izvođača, nastupili su i Tamburaški sastav KUD-a Lobor, Tamburaški sastav KUD-a “Horvatska”, Tamburaški sastav KUD-a “Đurmanec”, Dječji tamburaški sastav KUD-a “Mihovljan”, Tamburaški orkestar KUD-a “Lovro Ježek” i Tamburaški orkestar KUEU “Kaj”. Prema riječima predsjednika Zajednice amaterskih kulturno umjetničkih udruga KZŽ Borisa Romana Blažinića, na smotrama tamburaških orkestara i tamburaških sastava KZŽ u proteklih 20 godina nastupilo je više od 180 tamburaških sastava i orkestara te 2300 izvođača. Ovogodišnji pobjednici Smotre županiju će predstavljati na državnoj smotri u Dugom Selu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba