Zagorci u Lisinskom

Puhački orkestar iz Špičkovine i Tamburaši KUD-a Pregrada na Razglednici najboljih kulturno-umjetničkih amaterskih ostvarenja

Objavljeno: 08.04.2016. Jelena Jazbec

U zagrebačkoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u nedjelju će se na “Razglednici 5” ponajboljih ostvarenja kulturno-umjetničkog amaterizma Hrvatske predstaviti Puhački orkestar DVD-a Špičkovina i Tamburaška sekcija KUD-a Pregrada. Događaj se održava pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, a organizator je Hrvatski sabor kulture.

Pod redateljskom palicom Nine Kleflin, u programu, koji počinje u 19 sati, osim zagorskih predstavnika, nastupit će i PAX-Amatersko kazalište POU-a Samobor, Djevojački zbor “Cantus ante omnia” Zagreb, Vokalno-instrumentalni ansambl “Lipe” Sisak, Klapa “Voneti” Karlovac, Tamburaški orkestar KUD-a “Gaj” Zagreb, Mandolinski orkestar Imotski, KUD “Obreška” Donja Obreška, Varaždinski folklorni ansambl i Plesna radionica Ilijane Lončar Požega.

U sklopu programa bit će interpretirana poezija Nade Rapp iz Zagreba i Štefanije Ludvig iz Dubravice, a u foajeu Velike dvorane Vatroslava Lisinskog bit će postavljena izložba likovnih radova nagrađenih neprofesionalnih stvaralaca Gorana Žigolića iz Zagreba te udruge Hrvatskog likovnog društva. U okviru “Razglednice 5”, održat će se i Dan otvorenih vrata Hrvatskog sabora kulture. Ulaz na Razglednicu je besplatan, uz obaveznu rezervaciju ulaznica na broj telefona 01/4556-877 ili putem maila na [email protected].

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba