Novčane potpore

Do 5. svibnja otvoreni natječaji za dobivanje sredstava za pokretanje poljoprivredne proizvodnje i nabavu malih purića

Objavljeno: 05.04.2016. Jelena Jazbec

Krapinsko-zagorska županija objavila je natječaj za potporu pokretanju poljoprivredne proizvodnje za male poljoprivrednike – početnike u 2016. godini. Prijaviti se mogu poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava ekonomske veličine do 2 tisuće eura, koja se bave primarnom proizvodnjom poljoprivrednih proizvoda. Potporu je moguće tražiti za kupnju domaćih životinja, jednogodišnjeg i višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala, građenje i/ili opremanje zatvorenih/zaštićenih prostora za uzgoj voća, povrća, cvijeća i gljiva, kupnju ili zakup poljoprivrednog zemljišta, podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada te stjecanje potrebnih stručnih znanja i sposobnosti za obavljanje poljoprivredne proizvodnje. Visina potpore po korisniku iznosi do 30 tisuća kuna, a maksimalno do 75 posto od ukupno prihvatljivih aktivnosti.

Povećanje broja zagorskih purana 

Do 5. svibnja otvoren je i natječaj za dobivanje potpore u svrhu kupnje malih purića i nabave hrane za male puriće, s ciljem povećanja broja zagorskih purana kao autohtone pasmine domaćih životinja na području Krapinsko-zagorske županije. Prihvatljivi korisnici su također poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava i bave se primarnom proizvodnjom poljoprivrednih proizvoda. Visina potpore po korisniku iznosi do 10 tisuća kuna, a maksimalno do 50 posto od ukupno prihvatljivih aktivnosti.

Informacije na web stranicama KZŽ

Službeni obrasci za prijavu mogu se preuzeti u Upravnom odjelu za gospodarstvo, poljoprivredu, promet, komunalnu infrastrukturu i EU fondove ili na internetskoj stranici http://www.kzz.hr. Zahtjevi za potpore s obaveznom dokumentacijom dostavljaju se isključivo putem pošte, u zatvorenoj omotnici na čijoj poleđini treba obavezno ispisati ime, prezime i adresu pošiljatelja, te je dostaviti na adresu: Krapinsko-zagorska županija, Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu, promet, komunalnu infrastrukturu i EU fondove, Magistratska 1, 49 000 Krapina, s naznakom “za Natječaj za Potporu za pokretanje poljoprivredne proizvodnje za male poljoprivrednike – početnike, “NE OTVARATI”, odnosno, Natječaj za Potporu za povećanje uzgoja zagorskog purana na području Krapinsko-zagorske županije, “NE OTVARATI”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba