Nakon 20 godina belečki vatrogasci nabavili kombi kojeg je blagoslovio župnik Mirko Borjan

Objavljeno: 04.04.2016. mladenmandic

U subotu je održana 89. Skupština DVD-a Belec u sklopu koje je ispred belečkog vatrogasnog doma upriličena ceremonija krštenja novog vatrogasnog kombija.

Hvalevrijedna tradicija

DVD Belec je kombi vozilo nabavilo od Hrvatskih šuma uz pomoć Krapinsko – zagorske županije. Predsjednik DVD-a Belec Ljudevit Vrlec zahvalio je županu Željku Kolaru na pomoći u prvoj nabavi vozila DVD-a Belec nakon gotovo 20 godina. Župan Kolar je istaknuo hvalevrijednu tradiciju dobrovoljnih vatrogasnih društava u Zagorju.
– Nema niti jedne udruge koja toliko radi i koja ima tako bogatu tradiciju kao vatrogasna društva. Vatrogastvo je u Zagorju način života i vjerojatno ni u Belcu nema ni jedne kuće koja u proteklih 20 godina nije dala bar jednog vatrogasca – rekao je župan Kolar i pohvalio izvrstan rad zagorskih vatrogasca koji svojom kvalitetom zaslužuju najnoviju i najbolju opremu.

Godišnje izvješće

U izvješću za 2015. godinu istaknuto je da je DVD Belec u protekloj godini ugasio četiri požara te poduzeo nekoliko tehničkih intervencija. Članovi DVD-a sudjelovali su na vatrogasnim natjecanjima, aktivno radili s vatrogasnom mladeži te organizirali prvo ljetovanje za djecu u vatrogasnom kampu u Fažani.
Skupštini DVD-a Belec nazočili su i gradonačelnik Zlatara Stanko Majdak, zapovjednik Vatrogasne zajednice KZŽ Marijan Lovrenčić te zapovjednik VZ grada Zlatara Tihomir Plašć koji su i pozdravili belečke vatrogasce i njihove goste. Ceremoniju krštenja vatrogasnog kombija vodio je belečki župnik Mirko Borjan.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba