Otvoren 9. GFUK

“Kaos iza kulisa” dobro nasmijao krapinsku publiku

Objavljeno: 02.04.2016. Alen Brodar

Predstavom “Kaos iza kulisa” Gradskog kazališta “Zorin dom” iz Karlovac otvoren je 9. Glumački festival u Krapini i po Zagorju, popularni GFUK. Mnoštvo ispred krapinske Festivalske dvorane, a potom i u njoj, dokazalo je kako je GFUK izrastao u popularan kulturni događaj te Zagorci jedva čekaju da se pred njima, na “daskama koje život znače” pojave renomirana glumačka imena hrvatske kazališne scene.

Izuzetna kvaliteta

– Mnogi danas možda nemaju priliku otići u Zagreb ili Varaždin pogledati neku dobru predstavu, ali upravo je zato dobro što smo dobili jednu takvu manifestaciju koja dovodi kazalište u Hrvatsko zagorje, rekao nam je prije početka predstave krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović, na kojeg se nadovezao i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, rekavši da veseli što su za neke predstave karte već rasprodane.
-Samo gostovanje GFUK-a po gradovima i općinama Krapinsko – zagorske, Varaždinske i Zagrebačke županije daje još jedan poseban značaj jer ima sigurno ljudi iz nekih manjih sredina koji se ne bi odlučili doći posjetiti kazališnu predstavu. Međutim, kad kazalište dođe kod njih, onda se vidi da su sve te dvorane zapravo dupkom pune i to je izuzetna kvaliteta ovog glumačkog festivala, zaključio je župan.

A publiku je u Festivalsku dvoranu izvodeći filmske uspješnice uveo Zagorje Brass kvintet, da bi potom riječ preuzeo predsjednik udruge GFUK, Adam Končić. Iako se, prigodno uz 1. travnja, prvo našalio s publikom, najavivši im dolazak Rade Šerbedžije, čime je opravdao kašnjenje od 15-ak minuta, u drugom se izlasku pred njih zahvalio što omogućuju da GFUK iz godine u godinu raste te im je zaželio uživanje u predstavi. A glumci iz Karlovca njegovu su želju bez sumnje pretvorili u stvarnost.

GFUK po Zagorju

U subotu, također u 20 sati u Festivalskoj dvorani, Kazališna grupa “Lectirum” iz Zagreba izvest će predstavu “U zajedničkom stanu”, dok će u Maloj dvorani krapinskog Pučkog otvorenog učilišta od 22 sata igrati i predstava “Krtice”, Kerekesh teatra iz Varaždina.
U nedjelju, 3. travnja počinje i GFUK po Zagorju, a u 20-ak će se gradova i općina izvoditi tri predstave – “Ufuraj se i pukni” Kerekesh teatra, “Političar” B GLAD Produkcije iz Zagreba i “Diogeneš”, zagrebačke Glumačke družine Histrioni.Tako će “Ufuraj se i pukni” igrati 3. travnja u Donjoj Bistri, “Političar” u nedjelju turneju počinje u Mariji Bistrici, a “Diogeneš”u Beletincu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba