Važna promocija u Aziji

Zagorski delegati predstavili turistički potencijal Bajke na dlanu na Međunarodnoj konferenciji u Kini

Objavljeno: 01.04.2016. Jelena Jazbec

U ponedjeljak i utorak hrvatska delegacija, kao posebni partner, boravila je u kineskom gradu Jiaxingu, gdje je održana Međunarodna konferencija o poslovnoj suradnji s područja turizma. Delegaciju je predvodio Mario Rendulić, predsjednik Asocijacije za suradnju Kine i zemalja Jugoistočne Europe. Među osam članova bili su i predstavnici naše županije, načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić i voditeljica ureda Turističke zajednice Krapinsko-zagorske županije Ksenija Tomić.

Preko 400 predstavnika turističkih agencija

Na konferenciji je sudjelovalo preko 400 predstavnica i predstavnika prvenstveno kineskih i korejskih turističkih agencija. Prvog dana, održani su poslovni susreti s predstavnicima agencija, tijekom kojih je u dvorani prikazan sedmominutni promotivni film o Zagorju, “Zagorje-Bajka na dlanu”. Svažić je predstavio turističke posebnosti Zagorja, a osim toplica i kulturne baštine, u prezentaciji je naglasak stavljen na kvalitetu smještaja u Zagorju te izvrsnu prometnu povezanost s europskim metropolama.

Nastavak suradnje

Kinezi su izuzetno mobilni turisti te je moguća kombinacija smještaja u hotelima s dnevnim izletima u metropole Srednje Europe, poput Zagreba, Beča, Budimpešte, Bratislave, Salzburga i Ljubljane. Prije početka Konferencije, održan je i susret korejske i hrvatske delegacije sa zamjenikom gradonačelnika Jiaxinga, Zhang Ren Guiem. Hrvatska delegacija istaknula je zadovoljstvo susretima i obavljenim razgovorima s domaćinima, koji su, uz izuzetno gostoprimstvo, pokazali zainteresiranost za nastavak suradnje grada Jiaxinga i KZŽ.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba