Predavanje i radionica

U sklopu “Festivala znanosti“, osnovnoškolci i srednjoškolci će u Muzeju krapinskih neandertalaca učiti o paleolitskoj umjetnosti

Objavljeno: 01.04.2016. Jelena Jazbec

Muzej krapinskih neandertalaca i ove će se godine uključiti u program 14. “Festivala znanosti“, koji organizira Tehnički muzej u Zagrebu. Ovogodišnja tema manifestacije je “Znanost i umjetnost“.

Kreativno izražavanje

Muzej će organizirati predavanje i radionicu pod nazivom “(Pra)početak umjetnosti“, na temu prve pojave umjetnosti kao posebnog odnosa čovjeka i svijeta koji ga okružuje. Sudionici će upoznati paleolitsku umjetnost, najstarija umjetnička djela i likovne tehnike te saznati koja najnovija otkrića otvaraju pitanja o sposobnosti neandertalaca za umjetničko izražavanje. Također, moći će se i sami kreativno izraziti crtajući ugljenom, oslikavajući kamene oblutke pomoću zemljanih i mineralnih pigmenata, izrađujući reljefe na gipsanim pločama i modelirajući u glini.

Prethodna najava

Radionica će se održavati 18. travnja od 10 do 12 i od 13 do 15 sati u Muzeju krapinskih neandertalaca u Krapini, te 21. travnja od 12 do 14 sati u Tehničkom muzeju u Zagrebu. Voditeljica programa je Lorka Lončar Uvodić, profesorica povijesti i filozofije te muzejska pedagoginja. Radionica je namijenjena učenicama i učenicima viših razreda osnovne škole te srednjoškolcima. Za sudjelovanje je potrebna prethodna najava na broj telefona 049/371-491, ili na e-mail adresu [email protected].

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba