Nova vrhunska zagorska vina

Pjenušac “Jasminka” Vugleca i Bodrena uskoro bi trebao postati veliki vinski hit na europskom tržištu

Objavljeno: 01.04.2016. mladenmandic

Na Vuglec bregu u Škarićevom pokraj Krapine, danas su predstavljene berbe s novim etiketama “Vina Vuglec”. Vina Vinarije Vuglec predstavila je enologinja i predsjednica Udruge “Vino Zagorja” Jasminka Šaško, a o sljubljivanju vina s hranom govorio je Mario Meštrović. Predstavljeno je nekoliko vina iz Vinarije Borisa i Maria Vugleca – chardonnay, muškat žuti, pjenušci Vuglec extra brut i Baronial brut, a kao novi proizvod na hrvatskom tržištu predstavljen je i najnoviji pjenušac “Jasminka with Vuglec i Bodren”.

Počeli prije 10-ak godina

Domaćin Boris Vuglec rekao je na predstavljanju kako je na Vuglec bregu proizvodnju vina započeo još prije 10 do 12 godina, vjerujući kako turizam koji se zasniva na domaćem vinu i hrani ima svoju budućnost.
Na njega se nadovezao i zagorski župan Željko Kolar, koji je rekao kako u Zagorju imamo barem deset poznatih vinara koji se mogu svrstati uz bok najpoznatijim vinarima iz svijeta, a među njima posebno mjesto zauzimaju dvojica vinara koji su prošle godine osvojili i najprestižnije državne nagrade – Boris Drenški i Boris Vuglec.
– No, svi u Zagorju moramo još više poraditi na brendiranju zagorskih vina kako bi ona postala prepoznatljiva u svijetu – rekao je župan Kolar dodavši i kako će vinari imati i punu podršku Krapinsko – zagorske županije.

Okus tjera na uživanje

Enologinja Jasminka Šaško po čijem je imenu i napravljen novi zagorski pjenušac u “koprodukciji” poznatih zagorskih vinara Borisa Vugleca i Borisa Drenškog, rekla je kako “kad popijete jednom ovaj najnoviji šampanjac kojeg su napravila dva vodeća zagorska vinara, njegov će okus tjerati i na daljnje uživanje u aromatičnom okusu i svježini”, te da se uskoro možemo nadati i novim proizvodima iz zagorskih vinskih podruma koji će zasigurno biti dobro primljeni na europskom tržištu.
Uz degustaciju vina, za dobro raspoloženje pobrinula se, svirajući na čak tri instrumenta, Lana Škrgatić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba