Razmjena iskustva

Deset škola sudionica GLOBE projekta predstavljeno na međunarodnoj smotri u pregradskoj Osnovnoj školi

Objavljeno: 01.04.2016. Jelena Jazbec

U pregradskoj Osnovnoj školi Janka Leskovara održana je Međunarodna smotra Globe škola. Znanstveno-obrazovni program GLOBE – Globalno učenje i opažanje za dobrobit okoliša, podrazumijeva redovita i kontinuirana učenička mjerenja i opažanja u neposrednom okolišu škole, na području atmosfere, vode, tla i pokrova. Rezultati istraživanja međusobno se upotpunjuju i povezuju, čime se ostvaruje program cjelovitog praćenja stanja okoliša. Prikupljeni rezultati se naposlijetku unose u zajedničku bazu podataka na GLOBE serveru.

Unapređenje nastave

Cilj smotre je razmjena i obogaćivanje iskustva sudionika te međusobno poticanje u razvijanju uspješnih modela, koji će unaprijediti nastavu i pridonijeti suradnji hrvatskih škola. Na svečanom otvorenju smotre sve sudionike pozdravili su ravnateljica OŠ Janka Leskovara Zdravka Žiger – Žgela, gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj te pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu KZŽ Ivan Lamot. Nakon toga, započelo je predstavljanje sljedećih škola: OŠ Varaždin, Medicinske škola Varaždin, OŠ Belica, OŠ Đurmanec, OŠ Janka Leskovara, Pregrada, OŠ “Ljudevit Gaj“, Krapina, OŠ Matije Gupca, Gornja Stubica, OŠ Ksavera Šandora Gjalskog, Zabok, SŠ Prelog i OŠ Čakovec.

Posjet crkvi i muzeju

Nakon ručka, za sve sudionike bio je organiziran posjet “zagorskoj katedrali“ – pregradskoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije, te Muzeju grada Pregrade. Učenici su prisustvovali i otvorenju izložbe “Orijentacijsko trčanje u Pregradi“. Na kraju je predstavljena rang lista škola sudionica smotre te su podijeljena priznanja i zahvalnice.


 

Prijave do dana utrke

Ususret orijentacijskom trčanju 10. travnja, u galeriji otvorena izložba “Orijentacijsko trčanje u Pregradi“

U srijedu je u pregradskoj gradskoj galeriji otvorena izložba “Orijentacijsko trčanje u Pregradi“, koju se predstavili Vanja Suhina, organizator orijentacijskog trčanja i Monika Kovaljesko, autorica fotografija.
Orijentacijsko trčanje će se u Pregradi održati 10. travnja, a sudjelovati mogu svi. Prva utrka je u 11, a druga u 15 sati. Zainteresirani se mogu prijaviti na e-mail adresu [email protected] ili na dan utrke kod Lovačkog doma. Izložba se može razgledati do dana utrke, 10. travnja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba