OŠ Stubičke Toplice

Održana Županijska smotra projekata za ljudska prava i demokratsko građanstvo

Objavljeno: 31.03.2016. mladenmandic

 

U Osnovnoj školi Stubičke Toplice danas je održana deveta Županijska smotra projekata iz Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo. Na Smotri je sudjelovalo 13 ekipa iz deset zagorskih osnovnih i tri srednje škole koje su predstavile svoje projekte za rješavanje određenih problema iz područja demokratskog građanstva i ljudskih prava. Sve sudionike je na početku pozdravila zamjenica župana Jasna Petek koja je naglasila da je građanska inicijativa danas izuzetno važna za kvalitetu života.

Građanska kompetencija

Cilj smotre je djeci predškolske dobi te učenicima osnovnih i srednjih škola omogućiti stjecanje građanske kompetencije i ostalih kompetencija za cjeloživotno učenje. Učenicima i njihovim mentorima su dobrodošlicu poželjeli i načelnik Vladimir Bosnar i ravnateljica OŠ Stubičke Toplice Brigitte Gmaz, a uspješnu predstavljanje projekata poželjeli su i viši savjetnik iz Agencije za odgoj i obrazovanje Tomislav Ogrinšak i predsjednica Županijskog povjerenstva za organizaciju i provedbu smotre Snježana Romić.
Državna smotra će 21. svibnja biti održana u Zagrebu. Županijsko povjerenstvo je za sudjelovanje na nacionalnoj smotri predložilo sve predstavljene projekte, a konačni izbor sudionika napravit će Državno povjerenstvo.

Svi projekti

Na devetoj Županijskoj smotri projekata sa svojim projektima sudjelovale su OŠ Stjepana Radića Brestovec Orehovički – Poduzetničko gnijezdo, OŠ Vladimir Nazor Budinščina, PŠ Hrašćina – Od razrednog projekta do udruge, OŠ Đure Prejca Desinić – School Uniforms – Školske uniforme, OŠ Matije Gupca Gornja Stubica – Zagorska hiža – Jučer, danas, sutra, OŠ Oroslavje – Na put oko svijeta s Josipom Mikulcem, OŠ Stubičke Toplice – Trnina, OŠ Sveti Križ Začretje – Prijateljstvo – face to face ili fejs, OŠ Lijepa naša Tuhelj – Veseli školski hodnici, OŠ Ksavera Šandora Gjalskog Zabok – Volontirajmo zajedno i OŠ Ante Kovačića Zlatar – Djeca potrošači.
Među srednjim školama sudjelovali su Srednja škola Bedekovčina – Odijevanje ima svoja pravila, Gimnazija Antuna Gustava Matoša, Zabok – I ja želim mirno živjeti i Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok – Art park ŠUDIGO.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba